Oogzorg biedt garantie op termijn

17 oktober 2013 om 00:00 Ondernemend

Er is keuze in overvloed in de ruime lichte optiek aan de Kerkweg. Filiaal leider Piet Kodde licht toe dat de optiek meer doet dan brillen en lenzen verkopen. ,,Wij bieden voor veel oogaandoeningen gespecialiseerde hulp. Het is dan ook verstandig om de ogen regelmatig te laten onderzoeken. Wij kunnen ze screenen en de cliënt zo nodig doorverwijzen naar de oogarts." De moderne optometristenpraktijk is voor de klanten van Optiversum Leersum Optiek beschikbaar in het Gezondheidscentrum in Veenendaal.

LEERSUM - Bij Optiversum Leersum Optiek, ook bekend als Prummel, werken vakmensen die de ontwikkelingen op de voet volgen. De klant kan er terecht voor glazen, monturen, lenzen en de laatste trends op het gebied van zonnebrillen. Maar ook voor een deskundige oogmeting en advies is men aan het juiste adres bij deze allround speciaalzaak.

Al ruim 37 jaar is de filiaalleider met veel toewijding werkzaam in het brillenvak. Hij heeft een passie voor alles wat met ogen te maken heeft. ,,Het is een prachtig vak, waar nog veel handwerk bij komt kijken. De functie van een bril is heel breed. Het is een mengeling van technische aspecten, gecombineerd met gebruik, mode en tegelijk ook een sociale functie."

De optiek volgt zo goed mogelijk alle trends op brillengebied. ,,Brillen moeten een uitstraling hebben. Op dit moment zie je veel combinaties van bewerkingen en materialen, bijvoorbeeld metaal en kunststof, of metaal en hout." Kodde toont een prachtig montuur gemaakt van hout en carbon. Qua vorm is een vierkant model nog steeds in, alhoewel de scherpe randjes er wel wat meer afgaan. Bij lenzen spelen trends bijna geen rol: ,,Bij lenzen is de beste uitvoering belangrijk. De gebruikssituatie en de mogelijkheden van het oog bepalen dat."

Doorverwijzing naar de verschillende ziekenhuizen in de regio wordt tijdig gedaan. ,,Als wij constateren dat mensen een oogprobleem hebben verwijzen we direct door. Afhankelijk van wat we constateren natuurlijk. Laatst was er een klant die een wimperhaar had die storend in het netvlies prikte. Dat lossen we natuurlijk zelf op, tenzij het een structureel probleem is waardoor het ooglid verkeerd gaat staan. In dat geval verwijzen we door."

Van 12 tot en met 26 oktober houdt de optiek een kinderbrillenweek, waarbij speciale aandacht besteed wordt aan de uitgebreide collectie kindermonturen. De klanten kunnen in deze periode uit de hele collectie een kindermontuur met glas, ongeacht sterkte, kiezen voor 199 euro.

,,Onze klanten kiezen voor kwaliteit. Wij bieden oogzorg en controle en houden bij hoe het oog onder de lens functioneert. Dat is nog altijd de beste garantie voor de langere termijn."

Optiversum Leersum Optiek, Kerkweg 2, Leersum. Tel. 0343 454 800, leersum@prummel-optiversum.nl, www.prummel-optiversum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie