Zivva importeert Bocelli-wijnen

Ondernemend

,,Ik ben door de Bocelli-wijnen van wijn gaan houden", vertelt eigenaresse Marieke Pistoor van Zivva wijnen. Per toeval kwam de sympathieke ondernemer op het spoor van dit kwaliteitsproduct. ,,Als fan van de muziek van Bocelli kwamen we er tijdens een vakantie in Pisa achter dat de familie dichtbij woonde. We durfden eerst niet aan te bellen, maar deden het toch." De familie werd vervolgens allerhartelijkst uitgenodigd en voor de gasten het wisten stonden ze in de achtertuin van de familie Bocelli. Daarna ging het snel: na eenmaal een Bocelli-wijn geproefd te hebben, waren Pistoor en haar man Fred verkocht.

LEERSUM - Andrea Bocelli is niet alleen bekend vanwege zijn prachtige muziek, maar ook om de wijnen die hij samen met zijn familie produceert. Zivva wijnen in Leersum is erin geslaagd om een samenwerking met hen aan te gaan en hiermee de enige officiële importeur en distributeur voor de Nederlandse markt te worden. Kwaliteitswijnen die nog op traditionele wijze met liefde in Toscane gemaakt worden, daar waar 'di Mamma' nog steeds op het veld te vinden is.

Vele gesprekken met de Bocelli's later kregen ze na een jaar groen licht. Sindsdien mogen ze zich de enige officiële Bocelli-importeur en distributeur voor de Nederlandse markt noemen.

Lang voordat zanger Andrea beroemd werd om zijn muziek, waren de leden van de Bocelli-familie al bekend. Al ongeveer 130 jaar maken ze biologische klassieke wijnen van voornamelijk de Sangiovese en CabernetSauvignon-druif. De broers Andrea en Alberto vervaardigen daarnaast, in samenwerking met wijnproducent Trevisiol, een mousserende prosecco. ,,Het zijn gewone mensen die hart voor hun product hebben en absoluut niet beoordeeld willen worden op de zangkunst van Andrea", voegt Pistoor toe. ,,De wijnen waren er eerder dan het zingen".

De doelgroep van Zivva-wijnen is breed. ,,Wij leveren aan restaurants en slijterijen, maar ook aan particulieren." Een paar flessen bestellen is geen probleem. ,,Veel mensen zijn in eerste instantie nieuwsgierig naar de naam, maar komen terug als ze de wijn eenmaal geproefd hebben."

De ondernemer is regelmatig aanwezig op sfeervolle beurzen. In november staat 'Het Beste van Italië 2013' op het programma en volgend jaar zal Zivva weer aanwezig zijn op 'De Smaak van Italië'. Het prijsniveau van de wijnen loopt van ongeveer 15,00 euro voor de prosecco en van 14,00 euro tot 42,00 euro voor de klassieke wijnen.

Pistoor weet inmiddels dat de echte wijnliefhebber dat voor deze kwaliteit over heeft. ,,Deze wijnen verkopen zichzelf." Met prachtige namen als: Le Franette, In Canto ('betovering') of Terre diSandro vinden de Bocelli wijnen al jaren hun weg in Europa en de Verenigde Staten en dankzij Zivva wijnen nu ook in Nederland.

Meer informatie op www.zivvawijnen.nl; sales@zivvawijnen.nl of op telefoonnummer 0343-820000.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 4 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01