'Bij keukens ligt mijn passie'

20 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Keukens, badkamers, (schuif)wandkasten op maat en kunststof kozijnen zijn de peilers waarop Heuvelrug Keukens is gebouwd. Met de vestiging bij de Multimate aan de Rijksstraatweg neemt Hans Westeneng de drempel om even binnen te lopen weg, zo nodigt hij een ieder uit om een kijkje te nemen.

door Monique José Timmermans

Zelf was Westeneng jaren bedrijfsleider bij Multimate. ,,Keukens waren een bijproduct, maar daar lag wel mijn passie. Ik heb daarvoor een aantal jaren in de keukenbranche in Zeist gewerkt. Nu ben ik weer terug in de keukenbranche, zelfs met een eigen zaak, dat was een andere droom van mij."

Er is hard gewerkt aan de showroom en afgelopen zaterdag is de winkel geopend. Het maatwerk van de showroom kunnen klanten ook thuis verwachten van Heuvelrug Keukens. ,,Ik kom altijd naar de situatie thuis kijken, nadat er een gesprek in de showroom is geweest", vertelt Westeneng. Daarnaast kan hij de klant goed adviseren over kwaliteiten en voor- en nadelen van materialen.

Een voorbeeld: ,,De prijs van luxere aanrechtbladen zoals graniet of composiet zijn de laatste jaren gedaald. Het verschil met de kunststofbladen is zoveel kleiner dan vroeger. Het is zeker het overwegen waard om iets meer geld uit te geven, voor een veel duurzamer blad." Volgens de keukenverkoper is het goedkope materiaalgebruik de grondslag onder de stuntprijzen van keukens.

,,Daar wil ik niet aan meedoen. De deurtjes van een keuken moeten jaren recht hangen en de lades soepel lopen. Toch kan ik qua prijs mee met de 'grote jongens'. Mijn huisvestingskosten zijn lager en daar win ik een stuk van de marge terug. Een voordeel voor de klant." Ander belangrijk punt is de inkoop. ,,Daarvoor ga ik naar gerenommeerde fabrikanten, onder andere in Duitsland. Zodat goede service en fabrieksgarantie vanzelfsprekend kunnen worden nagekomen."

Datzelfde geldt voor de badkamers, (schuifwand)kasten en kunststof kozijnen. Ook daarin staat kwaliteit voorop. ,,Mensen die hun huis ingrijpend aanpassen, kunnen we van dienst zijn. Ik werk met een vaste ploeg monteurs, die ik op hun specialiteit inhuur voor bepaalde werkzaamheden. Zelf houd ik de coördinatie in handen. En ook voor de service kan men hier terecht."

De kasten van Heuvelrug Keukens worden op maat gemaakt, een kast onder een schuin dak is dan ook geen probleem. De deuren worden in de gewenste kleur gespoten. ,,Dat geeft een mooier resultaat dan beplakken met folie."

Ter gelegenheid van de opening van de zaak krijgen bezoekers van de showroom tot en met 29 juni een kortingsvoucher. Deze is tot en met oktober 2013 te besteden. ,,Of het nu een keuken, badkamer, kast of kozijn betreft voor elke productgroep hebben we een aantrekkelijke openingsaanbieding."

advertentie
advertentie