HeuvelRecht lost problemen op

Ondernemend

LEERSUM - Problemen oplossen, daar draait het om bij HeuvelRecht advocatuur en mediation. En daarbij kijken advocaten Cindy Groeneveld en Cindy Willemsen eerst naar de mogelijkheden om er samen uit te komen, zonder een gang naar de rechtszaal. ,,Mediation leidt meestal tot een veel beter uitgangspunt voor de toekomst", motiveren zij hun werkwijze.

door Monique José Timmermans

,,Oplossingsgericht te werk gaan, zorgt ervoor dat de meeste partijen tevreden zijn en de kosten het laagst blijven. Het brengt ook het daadwerkelijke geschil of pijnpunt boven tafel, dat is soms anders dan het op het eerste gezicht lijkt. Je haalt de angel eruit, zoals we dat in mediation noemen."

HeuvelRecht is van oorsprong een familierecht kantoor, problemen rondom scheiding, alimentatie en omgangsregelingen vormen de basis van de juridische dienstverlening. Sinds december is het kantoor uitgebreid met een tweede advocaat, Cindy Willemsen. Beide advocaten hebben naast het familierecht een ander specialisme. Voor Groeneveld is dat arbeidsrecht en voor Willemsen algemeen civiel recht: ,,Denk hierbij aan zaken rondom incasso of verborgen gebreken aan huis of producten."

Omdat het maken van afspraken niet altijd leidt tot een werkbare situatie, is sinds kort ook coaching en counseling aan het pakket toegevoegd. ,,Het is door de praktijk ingegeven. Bij juridische hulp speelt emotie een grote rol. De cliënt(en) bijstaan om ook de emotionele kant van de zaak in goede banen te leiden, zorgt ervoor dat juridische afspraken ook werkbaar worden."

Met humor probeert Groeneveld in mediation de sfeer wat te verzachten. Humor die ook zichtbaar is gemaakt met foto's op de nieuwe website van HeuvelRecht. Die sluit aan bij de nieuwe huisstijl van het bedrijf: opvallend roze. ,,Een kleur die knalt, net zoals wij knallen voor onze cliënten. De twee blokken die elkaar een beetje overlappen staan ervoor dat wij in elk geschil zoeken naar datgene wat de partijen die tegenover elkaar staan gemeen hebben, waar hun soms ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen elkaar ontmoeten."

Ook nieuw is de financiële aanpak. ,,Uurtje-factuurtje, daar zijn we helemaal mee gestopt", legt Groeneveld uit. ,,Het is meer van deze tijd om pakketten aan te bieden met vaste prijzen. Cliënten weten dan waar ze aan toe zijn, ongeacht het aantal te werken uren en over de betaling maken we afspraken."

Om tegemoet te komen aan de behoefte om buiten werktijden een probleem te toetsen of er juridisch iets mee kan of misschien moét, is er maandelijks een avondspreekuur. ,,Van 18.00-20.00 uur zijn beide advocaten hier om mensen in een kwartier zoveel mogelijk op weg te helpen. De eerstvolgende spreekuren zijn volgende week, op 24 en 26 juni."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01