Wethouder opent distributiecentrum Voedselbank

14 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Wethouder Elisabeth van Oostrum opende vrijdagmiddag het distributiecentrum van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug op de Pomplaan in Leersum.

Vanuit dit centrum worden elke vrijdag, 52 keer per jaar, bijna veertig pakketten samengesteld welke elke week honderd mensen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug van voedsel voorzien. Tot voor kort werden de pakketten samengesteld in het distributiecentrum in Zeist. Gezien de stijgende vraag naar voedselpakketten in onze gemeente is de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug opgericht en met de opening van haar eigen distributiecentrum werken wij nu geheel zelfstandig.

Het team van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug bestaat uit vijftig enthousiaste vrijwilligers die er elke week weer voor zorgen dat de pakketten gevuld kunnen worden. Het voedsel uit ons pakketten is afkomstig van plaatselijke supermarkten, telers en boerderijen. Voor voedsel wordt niet betaald.

Elke week rijden de chauffeurs van de Voedselbank door de regio om producten op te halen in hun eigen koelbus. Deze producten worden door assemblagemedewerkers gesorteerd en opgeslagen. Elke vrijdagochtend worden bijna veertig pakketten gevuld en klaargemaakt voor de uitgifte in de middag. Op vrijdagmiddag worden de pakketten uitgegeven op het uitgiftepunt in Doorn.

advertentie
advertentie