Peuterspeelzalen blijven open

Ondernemend

DRIEBERGEN - De locaties van kinderopvang SKDD in Driebergen blijven open. ,,Ondanks dat de gemeente de subsidie voor het peuterspeelzaalwerk heeft beëindigd, blijven het 'Hummelhonk' en 'Dikkertje Dap' open. Ze vallen nu onder een andere wet", aldus de organisatie.

Nieuw is dat deze peutergroepen zo zijn georganiseerd dat ze onder de Wet Kinderopvang vallen. Ouders die aan de voorwaarden van de Belastingdienst voldoen, komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

,,Oud en vertrouwd is dat peuters (vanaf 2 jaar en 3 maanden) er gezellige en leerzame ochtenden doorbrengen. De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen met leeftijdgenootjes. De pedagogisch medewerkers zijn geschoold in het methodisch werken met thema's. Zo weten de peuters op dit moment alles over baby's door het thema 'Hallo een baby'. Spel, verhalen en knutselwerken staan allemaal in het teken van het thema. De pedagogisch medewerkers hebben veel aandacht voor de taalontwikkeling, het benoemen van emoties en de groei naar zelfstandigheid. Op speelse wijze worden kinderen ondersteund in de groei van peuter naar kleuter, zodat ze klaar zijn voor hun volgende stap, de basisschool."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01