Scoutinggroep beleeft 'Man in Black-weekend'

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

AMERONGEN/LEERSUM - Leden van scoutinggroep Zuylensteyn hadden afgelopen weekend hun gezamenlijke kamp in clubhuis De Kameel.

Het clubhuis was voor de gelegenheid omgetoverd tot het internationaal hoofdkwartier van de Men in Black. Na aankomst konden de kinderen gelijk aan de slag, want het koffertje dat de Men in Black moesten bewaken voor de grote Zork, was verdwenen. Gelukkig vonden de scouts na een zoekactie het koffertje vrijdagavond weer terug. Het was echter bedekt met een laag groene smurrie en het koffertje was leeg.

De jongeren gingen toen met een GPS-tocht op zoek naar locaties waar de inhoud van het koffertje kon zijn gebleven, terwijl andere kinderen aan een heus zonnestelsel werkten. ‘s Middags werd er met lasergeweren strijd geleverd om vijandige ruimtewezens die ook het koffertje wilden hebben, buiten de deur te houden. Gelukkig werden die verslagen en dat was reden om een kampvuur feestje te bouwen.

Zondagochtend werd uitgevonden wat er in het koffertje had moeten zitten. Net op tijd om de grote Zork zijn koffertje weer terug te kunnen geven. Die ging helemaal tevreden met zijn echt opstijgende raket terug naar zijn eigen planeet. Moe en voldaan van alle inspanningen konden de jeugdleden toen hun verblijf bij de Men in Black afsluiten en naar huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie