Nieuwe webformulieren voor nieuws van lezers

Ondernemend

HEUVELRUG - Nieuwsblad De Kaap&Stichts Courant.nl is deze week gestart met een vernieuwde vormgeving van de krant en de website. De meeste opvallende verandering wordt gevormd door twee nieuwe webformulieren. Voor lezers, verenigingen en andere organisatie wordt het plaatsen van nieuwsberichten en aankondigingen op de site sneller en makkelijker.

Nieuws is van ons allemaal. Elke dag wisselen mensen informatie uit, of het nu gaat om groot nieuws of een klein weetje. Met de komst van internet zijn de mogelijkheden om nieuws te delen met anderen aanzienlijk vergroot. Op elk moment van de dag is op haast elke locatie nieuws te ontvangen én te verzenden.

Via websites, Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter en nog vele andere diensten kunnen we nieuws delen met familie, vrienden maar ook de rest van de wereld.

Lokaal nieuws

Voor het lokale nieuws is de krant van oudsher een centraal verzamelpunt, en inmiddels is de daaruit ontstane nieuwssite een vaste bron van lokale informatie geworden. Bovendien is deze 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend voor het publiek.

Vele lezers en sitebezoekers publiceren hun bericht over een komende activiteit of een foto van een gehouden evenement op onze nieuwssite. De redactie kiest daaruit vele onderwerpen om die vervolgens ook in de krant te plaatsen.

Meer nog dan voorheen vormt de website van Nieuwsblad De Kaap&StichtseCourant.nl het centrum van informatie-uitwisseling. Verenigingen zetten hun aankondigingen hier op, sportclubs plaatsen een wedstrijdverslag met foto, verslaggevers publiceren nieuwsartikelen, sitebezoekers discussiëren over het nieuws, enzovoorts. Iedereen is van harte uitgenodigd om zijn/haar nieuws en reacties te delen via VeenendaalseKrant.nl.

Deel je nieuws

Om het plaatsen van nieuwsberichten en aankondigingen op onze nieuwssite makkelijker te maken, zijn twee nieuwe invulformulieren gemaakt.

1. Klik op de website op ‘Deel je nieuws’ en kies tussen een formulier voor Activiteiten/Agenda en een formulier voor Ander Lezersnieuws.

2. Typ of kopieer de tekst in de aangegeven vakken. Het is ook mogelijk foto’s en video (url’s) toe te voegen.

3. Klik op ‘Voorvertoning bekijken en publiceren’ om eerst een voorbeeld te zien van het aangemaakte artikel.

4. Kies voor ‘Wijzigen’ om de tekst aan te passen of voor ‘Bijdrage publiceren’ wanneer je bericht in orde is.

5. Ter controle wordt altijd per mail gevraagd om de bijdrage te activeren. Uiteraard blijven de website-huisregels en het privacyreglement hierop van toepassing. Klik op de link in het mailbericht. Binnen enkele minuten wordt het artikel op de website geplaatst.

Uit de ontvangen berichten maakt de redactie een selectie voor plaatsing in de krant.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47