'Begrijp wat je ziet, dan weet je beter wat je kunt doen'

14 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

DOORN - Het Doornse steunpunt Vrijwilligers van Welnúh heeft voor de tweede keer een workshop over dementie aan vrijwilligers van woonzorgcentrum Beukenstein in Driebergen gegeven.

Veel vrijwilligers op de Utrechtse Heuvelrug zetten zich in voor ouderen, bijvoorbeeld in een zorgcentrum, aan huis of via een vereniging. Wanneer zij in dit werk te maken krijgen met mensen die kampen met verschijnselen van dementie kan dat vragen oproepen. Bijvoorbeeld: Wat is het verschil tussen dementie en Alzheimer? Hoe kun je het beste reageren op iemand die vergeetachtig of in de war is?

,,Welnúh heeft voor vrijwilligers een afwisselend programma waarin informatie, beeldmateriaal en de eigen ervaring van de vrijwilligers centraal staan. De rode draad is: 'als je begrijpt wat je ziet, dan weet je beter wat je kunt doen."

De vrijwilligers van Beukenstein lieten na afloop weten het erg leerzaam te hebben gevonden, alsdus workshopbegeleider Vanessa Houthuizen. Veel van hen hadden verscheidene ervaringen en deze konden onderling worden uitgewisseld. Reden te meer om één keer per jaar bijeen te komen!

Meer informatie via consulente van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Tineke Eendebak op telefoonnummer 0343-523008 of e-mail steunpunt@welnuh.nl.

advertentie
advertentie