Ondernemend Heuvelrug: Frijsteen: 30 jaar tegels

28 februari 2013 om 00:00 Ondernemend

Frijsteen is gespecialiseerd in tegelwerk voor vloeren en wanden, natuursteen en badkamers. Het assortiment kranen en sanitair in de showroom is recent nog uitgebreid. ,,Maar bovenal hebben we ontzettend veel tegels. Het door ons zelf samengestelde aanbod is afgestemd op de vraag uit de regio.”

DOORN - Uit de ruime regio weten klanten de showroom van Frijsteen Tegels en Zn te vinden. Deze ligt een beetje verscholen achter de woningen aan de Woestduinlaan 35a in Doorn. Een bezoek is altijd de moeite waard en leidt met het advies en ruime ervaring van Lenie Frijsteen tot verrassende resultaten. Afgelopen zaterdag was het feest in de Doornse zaak vanwege het 30-jarig bestaan. door Monique José Timmermans

Het gaat van modern tot klassiek, authentiek werk en de bekende Engelse, Spaanse of Portugese tegels. Vele combinaties zijn mogelijk en Lenie Frijsteen heeft een goed oog voor wat past bij een woning of een ruimte. ,,Het kan zijn dat mensen met een plaatje uit een tijdschrift hier binnenkomen. Voor die foto’s zijn vaak grotere ruimtes gebruikt dan het gemiddeld huis heeft. Een andere keuze kan thuis een veel mooier resultaat geven. En als het een badkamer betreft, moet deze vooral ook praktisch zijn.’’

Zonder het te beseffen straalt de klant uit wat hij wil, weet Frijsteen. ,,Tijdens een kopje koffie leg ik wel eens een andere combinatie tegels neer dan waar de klant in eerste instantie voor kwam. Vaak is er dan ineens een klik mee.”

Want dat is wel het mooie van tegels, de veelheid aan combinaties die te maken is. ,,Het is bovendien het meest duurzame en hygiënische product. Een grote investering, die ongekend lang meegaat.” Daar moet een goed advies aan ten grondslag liggen. ,,Wij werken dagelijks met het materiaal, terwijl het voor de klant een product is dat hij niet vaak koopt.” En dat geldt uiteraard ook voor natuursteen, dat door Frijsteen zelf gezaagd en gepolijst kan worden voor allerlei toepassingen.

Frijsteen komt indien nodig ook thuis kijken. ,,Dan kun je echt meedenken met de situatie waar de tegel komt en of een tegel in de gekozen maat goed is te verdelen over de ruimte.” Ook de maat neemt Frijsteen zelf ter plaatse.

,,Elke tegel bij de klant is ons visitekaartje”, zegt Wim Frijsteen over zijn werk. ,,Bij grotere projecten waar ook bijvoorbeeld een timmerman, stukadoor, loodgieter of elektricien bij betrokken is, zijn wij het aanspreekpunt voor de klant. Wij werken met vaste mensen en zorgen dat ze allemaal op het juiste moment op het werk zijn.’’ De showroom van Frijsteen is geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Meer informatie is te vinden op www.frijsteentegels.nl

advertentie
advertentie