Ondernemend Heuvelrug: Eetcafé De Remise voor ‘uit’ en thuis

7 februari 2013 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Judith Kuiper, eigenaar en kok van Eetcafé De Remise, houdt wel van een beetje actie. ,,Je moet regelmatig wat organiseren, anders wordt het saai.” En dat doet ze dan ook met diverse thema-avonden door het jaar heen. Van 11 tot 17 februari is het Valentijn bij het Eetcafé. Voor de gasten is een heerlijk 5-gangen diner samengesteld voor de prijs van €34,50 met op 14 februari als hoogtepunt live muziek.

door Monique José Timmermans

Vijf en een half jaar geleden startte Judith Kuiper met De Remise, dat ze omschrijft als een eetcafé met een huiselijke sfeer en een enthousiaste bediening. ,,Dat vind ik erg belangrijk.” Kenmerkend voor de inrichting is de bekleding van de wanden. ,,Elk muurtje heeft een andere verzameling. Van postzegels tot wijnetiketten en van suikerzakjes tot luciferdoosjes.”

De prijs van het eten is betaalbaar en staat in verhouding tot de geboden kwaliteit. ,,Dat het klopt, blijkt wel uit het feit dat de mensen terugkomen. Bovendien veranderen we de kaart regelmatig, zodat het altijd de moeite waard is om hier weer te komen eten”, meent Kuiper.

Maar niet alleen de gasten in het eetcafé kunnen proeven van het lekkers uit de keuken van De Remise. Er is ook een aparte ruimte voor vergadering of diner en een cateringservice. ,,De cateringservice is iets wat je van te voren regelt. Sinds kort zijn we ook aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. een service waarbij men via internet een bestelling doet, die op een afgesproken tijd bezorgd wordt.”

Na het intypen van de postcode van het bezorgadres, komen de restaurants die daar leveren in beeld. Het aanbod van De Remise via thuisbezorgd.nl omvat een ruime keuze sushi en daarnaast carpaccio, maaltijdsalades, taartpunten en dranken. ,,We willen met de zomer voor de deur beide services meer gaan combineren. Bijvoorbeeld voor een BBQ thuis.”

Eetcafé De Remise is dagelijks geopend voor lunch en diner, of gewoon een kopje koffie bij de krant, vanaf 10.30 uur. En bij beter weer is een ruim terras beschikbaar voor de gasten. Het programma met thema-avonden is te vinden op de website en op Facebook. Vaste prik op de eerste dinsdag van de maand is de pubkwis ,,Heel gezellig en met een enthousiaste deelname van spelers die pittige vragen voorgeschoteld krijgen.” Het grote feest dat samen met de Oranjevereniging wordt georganiseerd op het plein zal dit jaar op 17 mei zijn.

www.eetcafe-deremise.nl

advertentie
advertentie