Ondernemend Heuvelrug: Happy Garden vernieuwt concept

17 januari 2013 om 00:00 Ondernemend

DOORN - Met een nieuwe inrichting en een nieuw concept voor het eten start Happy Garden het nieuwe jaar. Het familierestaurant is al sinds 1995 gevestigd aan de Amersfoortseweg in Doorn en wordt sinds 2001 gerund door de tweede generatie, broer en zus Zhu met hun partners. ,,Gasten kunnen nu ook kiezen voor een variatie aan kleinere hapjes - Chinese tapas. En dat wordt enthousiast ontvangen en nodigt uit meer te proeven van de Chinese keuken”, vertellen zij.

door Monique José Timmermans

Zeker de jongere generatie ziet de familie Zhu nu steeds vaker in het restaurant. Zonder de trouwe gasten uit het oog te verliezen, zij kunnen nog steeds de gerechten bestellen die zij voorheen gewend waren. ,,Zelf zijn we ook jonger en we gaan regelmatig uit eten in de stad om inspiratie op te doen. Dan kiezen we vaak voor restaurants waar je kleinere porties van verschillende gerechten kunt bestellen. Dat idee hebben we meegenomen naar de Heuvelrug, waar we nu het enige restaurant zijn met dit concept.”

Op de kaart is een ruime keuze uit gerechtjes te maken: voorgerechten, sushi, verse salades, teppanyaki, Chinese tapas, vlees, vegetarisch en kindermenu’s. ,,Aan tafel kunnen gasten zelf hun keuze invullen op het bestelformulier, per ronde maximaal vijf gerechtjes per persoon. De kleine hoeveelheden nodigen ook uit om een keer wat nieuws te proberen.”

Op deze manier kan men uren genieten in het restaurant Happy Garden op weekdagen (dinsdag gesloten) voor €21,50 per persoon en zaterdag/zondag voor €23,50 per persoon. Kinderen tot en met 11 jaar betalen €11,- en 65+ krijgt €2,- korting.

De gerechten komen uit verschillende Chinese keukens en zijn afgestemd op de Europese smaak. ,,De in China populaire pittige gerechten, zijn over het algemeen minder geliefd in Nederland.” De familie Zhu wil jaarlijks een nieuwe kaart maken, zodat er een wisselend aanbod van gerechten geproefd kan worden. ,,In februari komt al een uitgebreidere menukaart. Met de huidige kaart zijn we het nieuwe concept gestart, nu is iedereen ingewerkt en kunnen we het verder uitbreiden.”

In het restaurant is de laatste hand gelegd aan de verbouwing, zoals een ander plafond. Meubilair en verlichting zijn ook gemoderniseerd. De nieuwe formule vereist een andere werkwijze. En daarom is de keuken vernieuwd. Bovendien is er meer personeel zowel in de keuken als in de bediening. Naast het restaurant blijft ook het afhaalgedeelte bestaan, dit is zelfs uitgebreid met sushi die kan worden afgehaald.

www.happygarden-doorn.nl

advertentie
advertentie