Ondernemend Heuvelrug: Multimate: bouwmarkt met service

Ondernemend

LEERSUM - Een servicegerichte bouwmarkt, zo noemt Jan van Eckeveld de Multimate aan de Rijksstraatweg 289 in Leersum. Sinds 1 januari heeft Multimate de Fixet in Leersum overgenomen en versterkt voormalig Fixet-eigenaar Marinus de Jongh de gelederen bij de Multimate-vestiging. ,,Marinus heeft geweldig veel technische kennis op het gebied van ijzerwaren en gereedschap”, aldus Van Eckeveld.

door Monique José Timmermans

In de loop van dit jaar wordt de hele indeling van de winkel aangepast. ,,Op het moment dat deze in oktober 10 jaar bestaat moet dat klaar zijn.” Het assortiment zal niet ingrijpend wijzigen. ,,Er komt meer overzicht door een andere opstelling en het assortiment wordt nog beter afgestemd op de lokale behoefte.” Die vrijheid heeft Van Eckeveld binnen de Multimate-formule. De inwoners zullen dat ook in hun brievenbus terugzien. ,,We komen met meer folders met gerichte acties zoals op het gebied van schuifwanden, tuinhout of zonwering.”

,,Alles rondom de tuin is een van de belangrijkste groepen in Leersum, dat gedeelte wordt flink uitgebreid en daarnaast wordt verf een belangrijk item. Maar voor alles is onze kracht dat we de klant nog echt adviseren.” Wat dat betreft verschilt de beleving van de consument in de Leersumse en de Woudenbergse winkel. ,,In Leersum komt men meestal naar de balie om naar een product te vragen, in Woudenberg gaat de klant eerder zelf op zoek. Ook daar staat het personeel uiteraard klaar om aanvullend advies te geven.”

Zelf is Van Eckeveld gepokt en gemazeld in het bouwmarktvak. Van origine meubelmaker, werkervaring in de bouw en al jaren bouwmarkteigenaar. ,,Ik hou van het ondernemen.” Ook het personeel heeft een technische achtergrond. ,,De materie verandert snel en er wordt dan ook regelmatig bijgeschoold.”

Daarnaast is lijsten maken een grote hobby. ,,Het is jammer genoeg een uitstervend beroep.” In Woudenberg heeft Van Eckeveld zijn lijstenmakerij in de Multimate gevestigd, maar ook in Leersum kunnen de klanten straks voor - al dan niet op maat gemaakte - lijsten terecht.

En mocht koning winter weer gaan regeren, de schaatsenverkoop en het slijpen van de schaatsen neemt de Multimate ook over van Fixet.

Openingstijden: maandag-donderdag 08.30-18.00 uur, vrijdag 08.30-21.00 uur en zaterdag 08.30-17.30 uur.

Meer informatie op de website: www.leersum.multimate.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 29 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 6 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31