Ondernemend Heuvelrug: Heuvelrugvlees bij Maarnse Slagerij

29 november 2012 om 00:00 Ondernemend

MAARN - De Maarnse Slagerij heeft in het afgelopen jaar een vaste plaats in het Maarnse centrum verworven. ,,We kijken terug op een plezierig en leerzaam jaar.” Van meet af aan heeft Gerard Hardeman de wens gehad om streekproducten te verkopen. En dat vlees heeft dan ook vanaf dag één in de schappen gelegen. Sinds vorige week heeft het in de winkel zelfs een speciaal label gekregen: ‘Heuvelrugvlees’, in vier verschillende kleuren voor rund, kalf, varken en lam.

door Monique José Timmermans

De keuze van de slager voor juist het streekproduct is bewust gemaakt. ,,Het is een echt mooi product van hoge kwaliteit. Maar daarnaast vraagt de consument om streekproducten.” Volgens Harderman is dit het gevolg van de vele kookprogramma’s op televisie. In die programma’s wordt het werken met streekproducten aanbevolen en worden leveranciers van streekproducten bezocht. Ook in de horeca staan steeds meer streekproducten op de kaart om de gasten de omgeving meer te laten beleven. Lokaal heeft een beter imago dan biologisch.

Stap voor stap is de winkel in het eerste jaar gegroeid. ,,We gingen vlak voor kerst open, nu hebben we meer tijd gehad om ideeën uit te werken en ook daadwerkelijk uit te voeren. Zo hebben alle inwoners van Maarn en Maarsbergen de kerstfolder in de bus gehad met suggesties voor het kerstdiner. Het is een vrij luxe assortiment waar doorgaans veel vraag naar is, maar ook producten die niet in de folder staan zijn te bestellen.” Wie de folder niet (meer) heeft, kan deze nog ophalen in de winkel of downloaden op de vernieuwde website. En dan is het nu al gelijk de moeite waard om ook even voor het wild naar de winkel te komen.

Klanten komen niet alleen uit Maarn en Maarsbergen, maar ook uit omliggende dorpen. Wellicht voor de recepten ‘uit grootmoeders tijd’. ,,We vinden het leuk om die oud-Hollandse producten aan het assortiment toe te voegen die niet overal te koop zijn. Mensen zijn verrast als ze het herkennen. Denk bijvoorbeeld in dit seizoen aan balkenbrij, maar ook gebakken bloedworst is veel verkocht.” Ook niet alledaags is het paardenvlees. ,,Typisch iets dat mensen zich van vroeger herinneren.”

Als laatste meldt Hardeman dat de lunchbroodjes ook steeds meer gevraagd zijn. Die worden bij diverse bedrijven bezorgd, of verkocht in de broodjescorner in de winkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie