Ondernemend Heuvelrug: Ben van den Broek vernieuwt

25 oktober 2012 om 00:00 Ondernemend

d

LEERSUM - Er gaat een frisse wind door de winkel van Ben van den Broek Woninginrichting. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de restyling al gestart. ,,Het inspireert en geeft energie om met de toekomst bezig te zijn”, zegt Ben van den Broek die samen met zijn vrouw Rita de zaak aan de Kerkweg 33 runt. Over een verhuizing naar die locatie hoefde hij 10 jaar geleden niet lang na te denken. Ben van den Broek: ,,Meer ruimte voor presentatie, opslag, naaiatelier en gratis parkeren.”

oor Monique José Timmermans

De tijd en ontwikkelingen op gebied van woninginrichting staan niet stil, vandaar nu een verbouwing. Er wordt in de winkel naast delen luxueus en hoogpolig tapijt, een PVC vloer gelegd ,,Dit is een nieuw product, dat snel aan populariteit wint.” Ook komt er gedeeltelijk een nieuw interieur dat aansluit bij de landelijke uitstraling van het pand met de grote luiken.

En niet alleen het uiterlijk van de winkel zal veranderen, Van den Broek gaat zich ook meer specialiseren. In de winkel komen duidelijke afdelingen voor vloeren, gordijnen, raamdecoraties en op de eerste verdieping een slaapafdeling met verschillende collecties. Voor meubels kan men zoals altijd bij Van den Broek terecht. ,,Klanten nemen we dan mee naar toonzalen in de omgeving, daar is een groot assortiment te zien waarin we graag adviseren.”

Productkennis

Belangrijkste bij advies aan de klant vindt de woninginrichter productkennis. ,,Een mooi plaatje krijg je wel voor elkaar, maar waarom kies je voor bepaalde producten. Hoe houden ze zich op langere termijn, welke voorbereiding vraagt het monteren of leggen en wat is er nodig aan onderhoud.” Die vragen kunnen beantwoorden is volgens Rita van den Broek de basis om ook prijsverschillen te kunnen verklaren. ,,Hoe degelijk het mechaniek van een rolgordijn is, zie je niet op een plaatje. En ook niet alle voor- en nadelen staan in een folder of op internet.”

Ben van den Broek kreeg het vak met de paplepel ingegoten, zijn vrouw is vijf jaar lang meegegaan naar elke opdracht en leerde in de praktijk de fijne kneepjes. Om de vakkennis op peil te houden volgt het winkeliersechtpaar regelmatig cursussen bij fabrikanten. ,,Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste productontwikkelingen en trends.”

Nu start de verbouwingsuitverkoop en een paar dagen is de winkel gesloten in verband met het leggen van de nieuwe vloer. Vanaf eind november verwelkomen Ben en Rita van den Broek hun klanten graag in de vernieuwde winkel. Voor informatie en openingstijden: www.benvandenbroek.nl. Nu nog even de oude site, maar ook deze wordt binnenkort vernieuwd.

advertentie
advertentie