Ondernemend Heuvelrug: d’Arthuizen, de kunst van lekker eten

25 oktober 2012 om 00:00 Ondernemend

Het restaurant ligt aan de rand van Leersum en tegen de bosrand. Dit samen met de goede bereikbaarheid, direct aan de Rijksstraatweg, en uitstekende parkeerfaciliteiten maken de locatie ook aantrekkelijk voor bezoekers uit de regio en mensen die een dagje uit zijn op de Heuvelrug. Het is een startpunt voor wandelaars en fietsers.

LEERSUM - Bij d’Arthuizen verstaan Erick en Gerben Bloeme de kunst van lekker eten, maar daar gaat het bij het restaurant annex cateringbedrijf niet alleen om. ,,Mensen moeten naar huis gaan met het gevoel dat ze hier nog een keer terug willen komen. Het totaalplaatje is dan belangrijk: bediening, entourage en natuurlijk het eten.”

door Monique José Timmermans

In het restaurant kan men plaatsnemen voor een kop koffie, lunch of diner. Dagverse seizoensproducten vormen de basis voor de gerechten op de kaart. Nu zijn dat bijvoorbeeld wildgerechten naast het reguliere aanbod. Gerben Bloeme: ,,In het weekend van 10 en 11 november hebben we zelfs een themaweekend ‘wild’. We presenteren dan een vijf gangenmenu met wildspecialiteiten.”

Al 25 jaar zwaait de familie Bloeme de scepter in d’Arthuizen, in die tijd is een band opgebouwd met vele families die als vaste klant regelmatig terugkeren. Ruim een jaar geleden heeft vader Erick Bloeme het stokje overgedragen aan zijn zoon Gerben. Maar hij treedt niet direct op de voorgrond, zijn werkterrein is de keuken, terwijl zijn partner het reilen en zeilen in het restaurant onder haar hoede heeft.

Behalve restaurant biedt d’Arthuizen ruime faciliteiten voor gezelschappen. Of het nu een vergadering, bruiloft of thema-feest betreft, een zaal met bijpassende catering is dagelijks werk voor Bloeme. ,,We hebben wel voldoende ruimte, maar een intiemere, meer persoonlijke sfeer dan een partycentrum.” Voor wie zijn feest thuis of evenement bij eigen bedrijf wil vieren, neemt Bloeme graag de catering uit handen.

Met het Buffet Dansant op 24 november doet Bloeme vele klanten een plezier weet hij. ,,Live muziek waarbij ik een heerlijk koud-, warm- en dessertbuffet ga maken.” Tenslotte vragen mensen nu al naar de mogelijkheden met Kerst. Dan biedt d’Arthuizen beide dagen van 11.30-14.30 uur een Kerstbrunch in het sfeervol versierde restaurant. De kinderen kunnen onder toezicht naar hartenlust spelen in een aparte ruimte en wie weet brengt de Kerstman ook nog een bezoek.

D’Arthuizen is geopend dinsdag-vrijdag vanaf 10.00 uur, zaterdag vanaf 12.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur, www.darthuizen.nl.

advertentie
advertentie