Ondernemend Heuvelrug: Wonen en slapen bij Van Gorkom

19 juli 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Maar ook voor dat ene ontbrekende runnertje uit een gordijnrail kan de klant hier terecht”, vertelt eigenaar Raymond van Gorkom.

DRIEBERGEN - Voor woninginrichting in de ruimste zin van het woord is Van Gorkom Wonen en Slapen op De Traay 105 het adres. ,,We kunnen een complete verbouwing regelen, inclusief schilderwerk en natuurlijk vloerbedekking en stoffering.”

door Monique José Timmermans

Helemaal in z’n element is Van Gorkom bij de verkoop van vloeren. ,,Bij de klant thuis opmeten, offertes maken en tenslotte zelf uitvoeren samen met de stoffeerder.” De keuze is enorm binnen de groepen hout, pvc of tapijt. ,,Dat laatste komt steeds meer terug, nu het astmafonds heeft aangegeven dat het niet slecht is voor astmapatiënten. Het tapijt houdt stof juist vast, terwijl het op een gladde vloer bij iedere beweging gaat dwarrelen door de ruimte.”

Bij buitenzonwering geldt hetzelfde traject waar vakmanschap voor vereist is. De producten van Luxaflex bieden de kwaliteit die men van de speciaalzaak mag verwachten. ,,Raambekleding binnen - zoals alle soorten gordijnen - laat ik graag aan de dames in de winkel over. Zij hebben daar meer affiniteit mee, net als met de aankleding van het interieur.” En zo vullen de diverse verkopers binnen de winkel elkaar naadloos aan.

Om het ‘one-stop-shopping’ concept voor woninginrichting te completeren heeft Van Gorkom een beperkt assortiment meubels, voornamelijk zitmeubels gericht op de oudere klant die verhuist naar bijvoorbeeld een (zorg)appartement.

De hele bovenverdieping is ingeruimd voor de andere specialiteit van Van Gorkom Wonen en Slapen. Op het gebied van slaapcomfort is de winkel leverancier van onder andere Tempur, Pullman en Avek. ,,Wij bieden de klanten de mogelijkheid om matrassen en kussens thuis te proberen, dat is een groot verschil met andere verkooppunten.” Volgens Van Gorkom is voorkeur voor matras of bedbodem zo persoonlijk dat men het zelf moet ervaren. ,,In de winkel kunnen klanten op verschillende combinaties liggen om een eerste selectie te maken.” Uiteraard kan het gekochte bed met de diverse dekbedhoezen, kussen en andere accessoires in de winkel helemaal naar de smaak van de koper worden aangekleed.

Tenslotte wil de lokale ondernemer de inwoners van de Heuvelrug nog op het hart drukken vooral lokaal te kopen. ,,Dat waarderen we en is voor het hele dorp goed. De lokale ondernemers en winkeliers organiseren activiteiten op de Traay zoals de rode loper avond.’’

advertentie
advertentie