Ondernemend Heuvelrug: Podovisie biedt voetzorg

24 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Dagelijks zetten we zo’n 7.000 tot 14.000 stappen. In ons hele leven lopen we zelfs meerdere keren rond de aarde. Om goed te kunnen lopen, staan en ons evenwicht te bewaren, werken 26 botjes, 33 gewrichten en vele pezen, banden en spieren samen. Ook vormen onze voeten het fundament van onze totale houding en zijn zij de starters van onze bewegingen’’, aldus podoloog Marry. Iedereen die problemen of klachten heeft aan zijn voeten kan terecht bij Podovisie, de praktijk van Marry de Vries. Zij is gediplomeerd fysiotherapeute en registerpodoloog. Podovisie is aangesloten bij de Stichting LOOP, het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie. De Maarsbergse is al ruim 30 jaar werkzaam in het Gezondheidscentrum in Maarn-Maarsbergen en BIG geregistreerd. Sinds vorig jaar werkt zij ook in de praktijk fysiotherapie en manuele therapie van Jozef Voorboom in Doorn.

MAARN - Voet bij stuk houden. Ten voeten uit. Een wit voetje halen. Op te grote voet leven. Aan iemands voeten liggen. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Zo maar wat spreekwoorden waar voet of voeten in voorkomen. ,, Dat er zoveel spreekwoorden met voeten zijn is geen wonder, want onze voeten zijn onze basis en verdienen optimale zorg’’, aldus Marry de Vries van Podovisie.

door Rose Carry Lokin

,,Podologie, letterlijk voetkunde, is de wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Iedereen kent het belangrijkste product van de registerpodoloog, namelijk de steunzool’’, aldus Marry. De podologe streeft naar een totaalbenadering van de patiënt. Marry maakt onder meer gebruik van ganganalyse, functieonderzoek van de voet, enkel, knie, heup en rug, podobaroscoop, podoscan, podogram en verschillende metingen. Het uitgebreide onderzoek duurt alles bij elkaar ongeveer een uur. Iedere patiënt wordt individueel benaderd en optimaal behandeld. Nazorg is daarbij een belangrijk aspect. Podovisie werkt nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeut, pedicures en een orthopodo-laboratorium. Patiënten kunnen zowel mét als zonder verwijsbrief een afspraak maken. ,,Dat is wel afhankelijk van de zorgverzekeraar’’, aldus Marry.

Podovisie is sinds kort ook leverancier van de orthopedische steunzoolslipper Sandalinos. Bij deze sandaal of slipper is de eigen steun- of therapiezool in het voetbed verwerkt. Op www.sandalinos.nl meer informatie.

Podovisie, tel: 06-27858635, podovisie@hotmail.com, www.podovisie.nl

advertentie
advertentie