Ondernemend Heuvelrug: ‘Leren leren’ voor scholieren

18 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

Oprichtster van Het Studiehuys, Caroline Swart, is zelf in Maarn opgegroeid en weet wat het is om heen en weer te fietsen vanuit het Heuvelrugdorp. Ze is dan ook blij met de nieuwe vestiging voor Maarnse leerlingen. Bovendien wil ze het huiswerkbegeleidingsinstituut in Doorn graag kleinschalig houden. Door de leerlingen uit Maarn een plek op de Kapelweg te bieden, kunnen de plaatsen die al gereserveerd werden vrijkomen voor aanvragen uit Doorn.

MAARN - Studiebegeleidingsinstituut Het Studiehuys in Doorn opent binnenkort een tweede vestiging in Maarn. Dan kunnen ook middelbare scholieren die in Maarn wonen dichtbij huis ondersteuning krijgen bij het leren. De dependance gaat op 1 september open.

door Rose Carry Lokin

Het Studiehuys werkt met gediplomeerde pedagogen die hulp bieden bij ondersteuning van het huiswerk. Leerlingen worden handvatten geboden voor het aanleren van een eigen studiemethodiek. Dat kan een brugklasleerling zijn of leerlingen die al in een hogere klas zitten. ,,We kijken goed naar de individuele leerling. Want elk kind heeft andere aandachtspunten’’, weet Caroline. Bij Het Studiehuys wordt altijd eerst een intakegesprek gehouden. Tijdens dit gesprek wordt besproken waar de problemen zitten. Het Studiehuys streeft ernaar dat al dezelfde dag of week gestart kan worden met de begeleiding. Voor leerlingen in de bovenbouw heeft Het Studiehuys het zogenaamde Nieuwe Leren, waarbij ingespeeld wordt zaken als proefwerkweken Leerlingen die ondersteuning nodig hebben in het structureren van het werk kunnen baat hebben bij individuele coaching. ,,Hiermee geven we de leerlingen inzicht in hoe ze efficiënter kunnen leren.’’ Naast huiswerkbegeleiding en studiecoaching biedt Het Studiehuys ook bijlessen. Voor brugklasleerlingen heeft het huiswerkinstituut in de laatste week van de zomervakantie een stoomcursus studievaardigheden. Caroline heeft haar middelbare schooltijd op het Revius Lyceum in Doorn doorgebracht. Daarna studeerde zij Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf 2001 werkte zij in verschillende functies bij studiebegeleidingsinstituten in de regio Utrecht, waaronder Instituut Maltha. Per 1 september gaat Caroline haar aandacht verdelen over de vestigingen in Maarn en Doorn. Judith de Lange wordt dan de vestigingsmanager in Doorn.

Het Studiehuys, Amersfoortseweg 47a, 3941 EK Doorn. tel 0343-42 01 52, www.hetstudiehuys.nl

advertentie
advertentie