Vieze beestjes bestrijden

12 april 2012 om 00:00 Ondernemend

Nu het lentezonnetje zich steeds vaker laat zien, ontwaken wespen uit hun winterslaap. Koninginnen beginnen met de bouw van een nieuw nest en daarna begint de overlast pas goed. Onaangenaam zoemende wespen kunnen een ontspannen terrasmiddag behoorlijk verpesten. Bovendien kunnen de hinderlijke beestjes pijnlijke steken toebrengen. Maar Villarino laat zich niet afschrikken: voor het verdelgen van een wespennest draait hij zijn hand niet om. Ook het verwijderen van een mierennest in de tuin en het bestrijden van kakkerlakken in huis is Villarino toevertrouwd. Van alle insecten roept de kakkerlak waarschijnlijk de meeste afschuw op. Dit onhygiënische beestje verspreidt bacteriën, schimmels en ziektekiemen en staat bekend om een snelle voortplanting.

DOORN - Ratten, muizen, wespen, mieren, vlooien en kakkerlakken, ze roepen grote afschuw op. We zijn de beestjes liever kwijt dan rijk, maar het bestrijden van ongedierte is een vak. Simpelweg verdelgingsmiddelen spuiten neemt de oorzaak van de overlast niet altijd weg, zegt Roberto Villarino (35). Met zijn nieuwe bedrijfje R2 DOORN bindt hij de strijd tegen het ongedierte aan.

door Michiel Schaaij

Om het ongedierte deskundig en doeltreffend uit de weg te ruimen, heeft Villarino een speciale opleiding gevolgd. Hij mag zich gecertificeerd bestrijdingstechnicus noemen en houdt zijn vakbekwaamheid op peil met nascholingscursussen. Als de jonge ondernemer wordt opgeroepen om overlast door insecten en knaagdieren te bestrijden, zoekt hij eerst naar de oorzaak. Met een aantal gerichte maatregelen gaat hij vervolgens het probleem te lijf. Zo ontstaat een rattenplaag vaak door een gat in het riool, dat eerst gedicht moet worden. Het verdelgen is dan de laatste stap, die de strijd in het voordeel van de opgeluchte bewoners beslist. Zo nodig voert Villarino zelf de benodigde reparatie en een nacontrole uit en geeft hij advies om plagen te voorkomen. Hij vindt het belangrijk om zijn klanten te informeren over de gebruikte bestrijdingsmiddelen.

Wie R2 DOORN inschakelt, mag erop rekenen dat Villarino snel in actie komt. Bij acute overlast staat hij binnen een dag voor de deur. Villarino heeft ook enkele alternatieve methoden ter beschikking. Zo verkoopt hij in zijn webshop een muisvriendelijk lokmiddel: zodra het diertje in de doos van een stukje kaas zit te smullen, klapt het bruggetje dicht. De muis kan dan in de natuur worden vrijgelaten.

R2 DOORN, Van Bennekomweg 24, 3941 RJ Doorn, tel: 06-33953700, website en webshop: www.r2doorn.nl.

advertentie
advertentie