Ondernemend Heuvelrug: Drie decennia Praktijk Coolsmalaan

12 april 2012 om 00:00 Ondernemend

DRIEBERGEN - Praktijk voor fysio- en haptotherapie Coolsmalaan in Driebergen bestaat dertig jaar. Wat begon als een praktijk voor algemene fysiotherapie is inmiddels uitgegroeid tot een praktijk gespecialiseerd in fysiotherapeutische zorg voor ouderen, haptotherapie, oedeemtherapie, COPD, Parkinson, thuiszorgfysiotherapie en Fysiofitness voor 50-plussers.

door Rose Carry Lokin

,,Er is veel veranderd in de loop der jaren’’, aldus Leni Gudde. Zij richtte in 1972 de praktijk op. Ruim tien jaar later werd het een maatschap, waarbij Ina van Rhenen en Editha Voskuil zich aansloten. Daarna zijn er nog een aantal fysiotherapeuten in dienst getreden. In totaal werkt de maatschap nu met zeven fysiotherapeuten, een aantal stagiaires en is er een samenwerkingsverband met een manueel therapeut. ,,In de beginjaren ging het vooral om massage, oefentherapie en fysiotechniek’’, memoreert Leni. ,,Maar midden jaren tachtig ontwikkelde het vak fysiotherapie zich in snel tempo. Daarbij zijn diverse specialisaties ontstaan en werd er steeds meer waarde gehecht aan wetenschappelijke onderbouwing. We vinden het daarom belangrijk dat een klant zich vooraf oriënteert op de mogelijkheden, want ieder bij ons heeft zijn eigen specialisme’’, aldus Leni.

De praktijk werkt vanuit twee locaties in Driebergen: de Coolsmalaan en Beukenstein. Op de Coolsmalaan kunnen klanten terecht voor vrijwel alle behandelingen die individueel gericht zijn. Advies, oefentherapie en massage zijn daarbij bijna altijd onderdeel. Ook verzorgen de fysiotherapeuten van de dertigjarige praktijk op Beukenstein fysiotherapie voor de bewoners en fysiofitness voor 50-plussers. ,,We trainen daar onder leiding van minimaal één fysiotherapeut kleine groepen van maximaal zes personen. Meestal worden die op leeftijd of aandoening ingedeeld’’, aldus Ina. De fitnessprogramma’s voor ouderen zijn erg in trek, weet zij. ,,Een goede conditie zorgt er voor dat mensen zich gezond en fit voelen. Zeker op oudere leeftijd is het belangrijk om de conditie op peil te houden. Dagelijkse bezigheden kosten dan minder moeite’’. De praktijk biedt verschillende programma’s aan. Veel animo bestaat er voor de diabetesgroepen en de COPD-groepen. ,,Geïnteresseerden kunnen rustig een keer komen kijken of vrijblijvend informeren’’, aldus Ina.

Praktijk voor fysio- en haptotherapie Coolsmalaan, Coolsmalaan 32, 3971 KW Driebergen. Tel: 0343-512837. Internet: www.coolsmafysio.nl.

advertentie
advertentie