Ondernemend Heuvelrug: Onno Opticiens op Driebergse Traaij

5 april 2012 om 00:00 Ondernemend

DRIEBERGEN - Sinds kort is Onno Opticiens op de Traaij in Driebergen gevestigd. Een ruime zaak waar de monturen overzichtelijk worden gepresenteerd. In modern vormgegeven toonkasten hangen allerlei modellen brillen op kleur. In een oogopslag weet de klant waar hij moet zijn.

door Rose Carry Lokin

In de roze toonkast hangen alle monturen in de meest uiteenlopende roze tinten. In de bruine kast vindt de bezoeker verschillende monturen in bruinkleuren. ,,Het maakt het zoeken ontzettend makkelijk. De klant heeft een goed overzicht van allerlei soorten brillen in een grote range van kleuren’’, aldus Hemen Jamal van Onno Opticiens. En de winkel heeft nog een andere noviteit die het de klant makkelijk maakt. Met een scanner wordt in een handomdraai een foto van het gezicht gemaakt. Daarna kan de klant beginnen met het digitaal opzetten van allerlei monturen. ,, De scanner is uniek en ontwikkeld door Swiss Optical Group in samenwerking met een Technische Universiteit’’, aldus Jamal. In ongeveer een minuut staat de foto gratis op het scherm. Het gezichtsportret kan bovendien niet alleen in de winkel maar ook via internet worden bekeken. Zo kunnen klanten er voor kiezen om rustig thuis achter de computer brillen te passen. ,,Dan zie je al snel of een bril goed past en of het model en de kleur je aanspreekt. Je kan bij wijze van spreken elk model dat wij in de winkel hebben passen.’’ Rustig passen in de winkel kan natuurlijk altijd.

Onno Opticiens was eerst gevestigd op het Kerkplein in Rijsenburg en heette toen Rigi eyewear. ,,Onno Opticiens ligt lekkerder in de mond, vandaar dat wij voor de naamswijziging hebben gekozen’’, aldus Jamal. De verhuizing naar de Traaij heeft tevens gezorgd voor de mogelijkheid om een grotere collectie brillen te tonen. Bijkomend voordeel is dat de opticien nu ook in dé winkelstraat van Driebergen zit. Het ligt in de bedoeling om meerdere Onno zaken te openen in Nederland. De opticien heeft een succesformule in handen. De klant krijgt 3 brillen voor 99 euro inclusief glazen op sterkte. Een eerste verte- of leesbril is 55 euro, de tweede 44 euro en de derde bril is gratis. Prijzen zijn inclusief montuur, glazen op sterkte en glasbehandeling. En dat geldt ook voor zonnebrillen. Daarnaast wordt in de winkel de sterkte opgemeten door een gediplomeerd opticien. ,,Zo’n oogmeting gaat bij voorkeur op afspraak en kost 15 euro.’’

Onno Opticiens, Traaij 73b, 3971GC Driebergen. Tel:?0343-554459. www.3brillenvoor99.nl Openingstijden: di t/m vrij 9.30 tot 18.00 uur en zat 9.30 tot 17.00 uur.?

advertentie
advertentie