Ondernemend Heuvelrug: LED verlichting en vloeren hand in hand

1 maart 2012 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Heuvelrug Parket is vernieuwd. De zaak waar vloeren in de spotlights staan is nu ook het adres voor LED verlichting. Eigenaresse Trudy Bernds heeft de winkel aan de Rijksstraatweg een make- over gegeven. Een modern interieur verlicht door warme en heldere ledverlichting is het resultaat.

door Rose Carry Lokin

De specialist op het gebied van parketvloeren, laminaat en kurkvloeren is sinds kort ook LED-verlichtingsexpert. Trudy is daarvoor een samenwerking aangegaan met Chester Kollaart van LED Galleria. Chester heeft zich vol overgave verdiept in de LED verlichting.De keuze voor de verkoop van LED verlichting lag volgens de twee ondernemers voor de hand. ,,LED lampen kunnen een energiebesparing van 80 tot 90 procent opleveren. Bovendien is het heel milieuvriendelijk,’’ aldus Chester. En LED verlichting heeft nog meer voordelen. LED lichtbronnen zijn goed voor 40.000 tot 50.000 branduren. Vervangen van de lichtbronnen is dus veel minder vaak nodig. Direct na inschakeling geven de lampen bovendien 100 procent lichtopbrengst, dit in tegenstelling tot spaarlampen. Het tweetal brengt niet alleen LED lampen op de markt. In de zaak aan de Rijksstraatweg zijn ook speciaal ontworpen lampen voor LED verlichting te zien. Onder andere van kunstenaar Jan Veenhof van Plein 55 in Doorn.,,We ontwikkelen en produceren ook design armaturen naar wens van de klant voor eenmalige of meervoudige productie. En geïnteresseerden kunnen ook samen met ons hun eigen armatuur ontwerpen en eventueel fabriceren,’’ aldus Chester. Met hun nieuwe LED Galleria zijn Trudy en Chester de Europese vertegenwoordigers van een grote Chinese fabrikant van LED lichtbronnen en armaturen.

Inmiddels is LED Galleria met verschillende projecten bezig,waaronder een groot conferentieoord met hotel en jachthaven. Het levert de horecaondernemer in het noorden van het land een besparing op van 20.000 euro per jaar. ,,Dat verdienen ze in 9 maanden tijd terug, want de aanschaf vergt investering,’’ aldus Chester. ,,De relatief hoge aanschafprijs van LED lampen verdient zich meestal binnen 1 of 2 jaar terug door energiebesparing, dan is dat nadeel snel van tafel geveegd,’’ aldus Trudy.

Naast de LED verlichting blijft Heuvelrug Parket de vertrouwde leverancier van vloeren, Daarbij richt Heuvelrug Parket zich ook steeds meer op ‘groene’ producten, zoals de milieuvriendelijke bamboevloeren en kurkvloeren.

Heuvelrug Parket/Led Galleria, Rijksstraatweg 163, 3956 CM Leersum. Tel: 0343-452176. Openingtijden: di-do-vrij 13.30-18.00 uur za 10.00-16.00 uur en op afspraak.www.heuvelrug-parket.nl en www.ledgalleria.nl

advertentie
advertentie