Hollands Glorie bij de Wereldwinkel

13 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

UTRECHTSE HEUVELRUG - Hollands Glorie bij de Wereldwinkels in Doorn, Driebergen en Leersum. Wij Hollanders varen al sinds de Gouden Eeuw (17e eeuw) de wereld rond. De Nederlanders als echte wereldreizigers. Nu nog steeds. En niet alleen jongeren reizen veel, maar ook ouderen maken verre reizen. Er liggen nu oer-Hollandse producten in een wereldse uitvoering op de schappen in de wereldwinkel.

Stroopwafels met rietsuiker uit Paraguay en honing uit Nicaragua lekker bij een kop chocolade van cacao uit Ghana. Met op je tafel een leuke tuitjesvaas van Sang Arun , of een vaas met Delfts blauwe motieven, beide gemaakt in Thailand. Gezellig met de blauw-witte kaarsen handgemaakt in Swaziland. En niet te vergeten de gelukspoppetjes uit Brazilië in Delfts blauwe kleertjes. We koken ook oma's stoofpot in een tajine. Zo zijn er aardig wat culturen gemixt. Genoeg aanknopingspunten om deze prachtige producten nu eens in een oer-Hollands spotlight te zetten.

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.

advertentie
advertentie