Start verkoop Flora fase 3

15 december 2011 om 00:00 Ondernemend

De twee makelaarskantoren, Vellinga Makelaardij en Vierhout van Wonderen makelaars, uit Doorn en Driebergen zijn de aanbieders van de woningen in het unieke stukje Doorn, dat in het buurtschap Palmstad ligt. Het terrein naast Flora aan de Oude Rijksstraatweg in Doorn is enkele jaren geleden verkocht aan Van Bekkum projecten. Het voormalige café-restaurant Flora, dat is opgenomen op de gemeentelijke Monumentenlijst, is niet meer in gebruik.

DOORN - Op het terrein naast voormalig café restaurant Flora aan de Oude Rijksstraatweg wordt begin 2012 een nieuw hofje aangelegd, die de naam Florahof krijgt. Op 17 december is er een open dag, waarbij een modelwoning bekeken kan worden. ,,Vormgeving, materiaalgebruik en detaillering van elke woning zijn anders dan het naastliggende pand. Door ook nog een aantal opties van serres en dakkapellen aan te bieden, wordt dit nog extra benadrukt. De achttien nieuw te bouwen woningen liggen om die reden ook enigszins willekeurig op het terrein”, aldus Chris Vellinga en Ilonka Vierhout.

door Rose Carry Lokin

Op het naastgelegen terrein langs de Oude Rijksstraatweg zijn inmiddels vier van de in totaal zes geplande woningen gebouwd. Daarvan zijn er drie verkocht en inmiddels bewoond. Tussen Flora en de meest westelijk gelegen woning wordt een nieuwe straat aangelegd, die de naam Florahof krijgt. Aan de Florahof worden in totaal twaalf woningen gebouwd in twee fases.

De start van de bouw van de eerste zes woningen (twee blokjes van drie) is gepland voor het eerste kwartaal van 2012. Fase drie bestaat uit twee vrijstaande en vier half vrijstaande woningen.

De materiaalkeuze van de woningen is afgestemd op de landelijke omgeving: hout, donkere gevarieerde baksteen en donkergrijze keramische pannen. Als accent is af en toe een gepleisterde gevel opgenomen ter herinnering aan de gepleisterde villa’s langs de oude route van Utrecht naar Arnhem. De monumentale bomen langs de Oude Rijksstraatweg zijn in het bouwplan ingepast. ,,Het zijn ideale woningen voor gezinnen. Lekker ruim en mooi gelegen, met uitzicht op het groen en op een pleintje. En zowel Doorn als Driebergen zijn makkelijk te bereiken”, aldus Chris en llonka.

17 december van 12.00 tot 15.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op Oude Rijksstraatweg 12 E waar een modelwoning bekeken kan worden. Makelaars van Vierhout van Wonderen en Vellinga makelaardij zullen die middag aanwezig zijn om onder het genot van warme chocolademelk en glühwein informatie te geven over de mogelijkheden. De prijzen zijn bijgesteld, net als de prijzen van de woningen uit de 1e fase, die nu vanaf €529.000,- v.o.n. zijn.

Vellinga Makelaardij, Kampweg 2, 3941 HH Doorn. Tel: 0343-412841. www.vellingamakelaardij.nl. Vierhout van Wonderen Makelaars Taxateurs, Hoofdstraat 184, 3972 LH Driebergen. Tel: 0343-515485. www.vierhoutvanwonderen.nl.

advertentie
advertentie