Thuis bij ‘t Gadehuis

8 december 2011 om 00:00 Ondernemend

Stoere tassen van Base-X bijvoorbeeld. De handgemaakte tassen van yak leer zijn gewild. Net als de leren handschoenen die gemaakt zijn van schapenleer en gevoerd zijn met wol. ,,Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank”, aldus Kathelijne, die zelfs door klanten gebeld wordt voor de heerlijke warme handschoenen en wanten die jaren meegaan. ,,Als ik iets niet op voorraad heb dan regel ik het.’’ Dat doet Kathelijne bij alle artikelen die ze in de winkel heeft staan, zoals ook voor het ruime assortiment borden, kopjes, mokken en schalen van Emma Bridgewater en de trendy ovenschalen van Appolia, die in het lila, grijs, beige en blauw geschikt zijn voor vaatwasser, magnetron, oven en vriezer.

DOORN - Mooie artikelen zoeken voor haar winkel, dat doet Kathelijne Gademan van ‘t Gadehuis in Doorn het liefst. Klanten wil ze graag een thuisgevoel geven in haar winkel vol woonaccessoires en cadeauartikelen. En dat lukt haar prima. ,,Ik vind het fijn als klanten me vertellen dat ze zich welkom voelen en lekker lopen rond te neuzen.’’ ‘t Gadehuis op de Kampweg in Doorn is niet alleen maar een woonwinkel. De bezoeker vindt er ook volop cadeaus, lifestyle producten en kledingaccessoires.

door Rose Carry Lokin

‘t Gadehuis straalt warmte en gezelligheid uit. Het pand dat in het centrum van Doorn staat, heeft ook stoere, pure en landelijke meubels. Als een klant een meubel net even iets anders wil hebben dan draait Kathelijne daar ook haar hand niet voor om. Met haar partner die timmerman is, zorgt zij ervoor dat meubels op maat gemaakt worden. Zo maakte Kathelijne onlangs nog een klant blij die een salontafel wilde. ,,Die was niet te krijgen. We hebben toen een eetkamertafel omgetoverd tot super mooie salontafel. Mijn klant was er ontzettend blij mee. Hij was er al jaren naar op zoek.’’ Ook voor de kleinere woonaccessoires zoals kaarsen, servetten, kerstdecoratie en kussens van oude Turkse kelims is ‘t Gadehuis de aangewezen plek om eens een kijkje te nemen. Door het goed lopen van accessoires zoals tassen, handschoenen, laarzen en sieraden is Kathelijne ook van plan om medio 2012 kleding te gaan verkopen. ,,Ik denk daarbij aan lekker gebreide vesten en truien.’’ Wat er nog meer toegevoegd wordt aan de collectie wil de Doornse nog niet verklappen. ,,Dat is nog een verrassing.’’ Kathelijne startte haar zaak ‘t Gadehuis in oktober 2009. ,,Het is fijn dat je kan inkopen zoals je dat zelf wilt. En doordat ik zelf in de winkel sta, weet ik precies wat klanten leuk en mooi vinden en waar vraag naar is. Mijn wens is dat iedereen hier iets van zijn of haar gade kan vinden”, aldus Kathelijne.

‘t Gadehuis, Kampweg 13, 3941 HC Doorn. Tel: 0343-477441. Open: ma 13.00-18.00 uur, di t/m vrij 10.00-18.00, zat: 10.00-17.00 uur. wwwgadehuis.nl.

advertentie
advertentie