Voor alles een lijst bij Kunst & Lijstenatelier

Ondernemend

DRIEBERGEN - Bij Kunst & Lijstenatelier Driebergen omarmen kunst en nijverheid elkaar in harmonie. In de winkel, die spat van de kleuren, hangen meer dan duizend soorten lijsten en ook prachtige kunstwerken van de eigenaar Dieter Klaasen en zijn vrouw Josje Quint.

door Rose Carry Lokin

Een houten, aluminium, knalgele, klassieke of strakke moderne lijst: bij Kunst & Lijstenatelier in Driebergen hangt het aan de muur. Sinds kort verkoopt Klaasen ook over de hoek doorgewerkte naadloze lijsten. ,,Die zijn wel wat duurder, maar erg mooi”, aldus de Driebergenaar, die ook ophangsystemen met of zonder verlichting heeft. Klaasen begon drie jaar geleden met zijn zaak aan de Nassaulaan in Driebergen. De ondernemer die eerst een atelier had aan de Engweg, zag het pand aan de Nassaulaan leeg staan en pakte zijn kans. Sindsdien gaat kunst en nijverheid bij hem hand in hand. Schilderen is nog steeds zijn passie. Dat blijkt ook aan de kunstwerken die bij hem aan de wand hangen. ,,En ik zie hier ook geregeld hele mooie kunstwerken voorbijkomen, die voorzien moeten worden van een lijst”, aldus Klaasen. Restaureren en schoonmaken van schilderijen doet de kunstenaar en ondernemer ook. Hij volgde privéles bij Kees Ypelaar die in 1988 De Nachtwacht van Rembrandt restaureerde. ,,Een betere leermeester kun je je niet wensen”, aldus Klaasen. De ondernemer weet als geen ander dat schilderijen, litho’s, pentekeningen of houtskoolportretten voor klanten een grote emotionele waarde kunnen hebben. Vaak hoort hij ook de verhalen achter een kunstwerk die bij hem gebracht worden. ,,Overigens kan het van alles zijn dat ingelijst moet worden. Doopjurkjes, borduurwerken, glasscherven, niks is mij te gek.” Doeken in allerlei maten van een prima kwaliteit, penselen van klein tot groot, ezels en olie- en Ara acrylverf zijn ook verkrijgbaar. ,,Het leuke is dat de verf die ik verkoop ook in Driebergen wordt gemaakt”, vertelt Klaasen. Het merk Oude Holland wordt al sinds 1664 vervaardigd en bevat veel pigmenten. De tubes zijn voorzien van een klein papieren etiket. ,,De kleur wordt er met de hand opgeschilderd.” Vanaf januari gaat de lijstenmaker ook verzorgingsflats bezoeken. ,,Oude bewoners hoeven dan niet helemaal naar het dorp. Samen met mijn vrouw gaan we er leuke en creatieve middagen van maken. En de taart neem ik mee”, aldus de vrolijke lijstenmaker.

Kunst &Lijstenatelier Driebergen, Nassaulaan 25, 3971 HC Driebergen. Tel: 0343-410687. Mobiel: 06-55122704. Open di t/m vrij 10.00-12.00 en 13.00-17.00 uur, zat 10.00-17.00 uur. www.kunst-lijstenatelier.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 1 uur geleden
Afbeelding
Doornse Simon de Wijs met Nederlands open bridgeteam op shortlist sportploeg van het jaar 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bescheiden voordeeltje voor de gemeente 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 6 dec, 07:06
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 5 dec, 12:38
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ 5 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50