Sint op bezoek bij Joli

1 december 2011 om 00:00 Ondernemend

,Soms is het hier net een ontmoetingsplaats van mensen uit het dorp’’, aldus Annelies, die net als haar collega houdt van de sociale contacten met de klanten. ,,Bij binnenkomst van Joli moet je vrolijk en blij worden.” Anderhalf jaar geleden verhuisden ze van het Burgemeester Everwijn Langeplein naar hartje centrum. ,,Dit pand is waar we altijd al graag wilden zitten. Super centraal en lekker in de loop. Bovendien hebben we nu twee keer zoveel winkeloppervlak’’, aldus Annelies. En die extra ruimte wordtgoed benut. Onder andere door hip servies van Bunzlau, waarvan ook keukenlinnen is te verkrijgen, en kransen van twijgen of helemaal gemaakt van glimmende parels. Ook producten van onder ander ‘s LandsBest, zoals diverse chutneys, vijgenjam of peren-speculaasjam staan verleidelijk in een grote kast naast allerlei andere delicatessen, waarvan veel uit Italië komt. ,,We verkopen alleen wat we zelf lekker en leuk vinden. Bij twijfel komt het de winkel niet in’’, aldus Joke. Sinds de verhuizing verkoopt Joli ook kleding. ,,De bedoeling was om de kleding alleen bij de opening aan te bieden, maar de vesten, truien en tunieken van Plus Value waren binnen een mum van tijd uitverkocht. Nu hebben we ze vast in onze collectie.”Zo ook de sieraden van Ziadi. Juweeltjes op zich, die in Zuid Afrika door vrouwen worden gemaakt. ,,Daarvoor krijgen ze een eerlijke prijs.’’ Van de sloopperikelen in het centrum van Maarn hebben de twee ondernemers weinig last. ,,Ondanks de werkzaamheden zijn alle winkeliers positief gestemd. We weten er allemaal tezamen een gezellig centrum met sfeervolle etalages van te maken. Maar natuurlijk zien we wel uit naar de nieuwbouw’’, aldus Annelies. Naast de verkoop van leuke cadeau artikelen in de winkel verzorgt Joli ook kerstworkshops. Op 8 december kan er een krans van berkenhout met windlicht worden gemaakt. Op 12 december worden er hoorns vol gestoken met bloemen die bevestigd worden op een standaard en op 19 december wordt er een langwerpig tafelstuk met mos, bessen en bloemen gemaakt. Opgeven kan tot uiterlijk een week van tevoren.

MAARN - Kleine rode laarsjes, miniformaat gymschoentjes en stevige stappers staan bij Joli te wachten op de komst van Sinterklaas. Vandaag komt de Sint zoals elk jaar weer trouw naar de Maarnse cadeauwinkel, waar volop woonaccessoires, lekkernijen, sieraden, kleding, speelgoed en nog veel meer te vinden is. Voor Joke Kalsbeek en Annelies Schipper is de komst van Sinterklaas elk jaar weer een feest. De twee eigenaren houden van gezelligheid en zien hun winkel niet alleen als commercieel gewin.

door Rose Carry Lokin

Joli, Tuindorpweg 39a, 3951 BD Maarn. Tel:0343-442895. Open di t/m vrij 9.30-17.30, zat 9.30-17.00 uur. www.jolicadeau.nl

advertentie
advertentie