Veertig jaar Retina: feest voor het oog

10 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Een operatiekamer, een recoverruimte, onderzoekruimtes en een royale ontvangsthal schuilen achter de pui van Retina Total Eye Care. De oogkliniek van Jan Willem van der Linden is er voor mensen die een goede kwaliteit van zien nastreven, met of zonder bril of contactlenzen. Door een ooglaserbehandeling, implantlenzen of een staaroperatie wordt het gezichtsvermogen bij Retina verbeterd. Het zelfstandig behandelcentrum is nationaal bekend. Linda de Mol, Paul de Leeuw en Andre van Duin zijn enkele van de bekende Nederlanders die in de kliniek aan hun ogen werden behandeld. ,, Elke patiënt bij ons wordt met dezelfde passie geholpen”, aldus Van der Linden. De van oorsprong Roterdammer startte veertig jaar geleden samen met zijn vrouw Lidia een optiekzaak in Driebergen. Veertig jaar later is deze uitgegroeid tot een specialistische oogkliniek die volledig ZKN gecertificeerd is en waar twee gespecialiseerde oogartsen werken van het UMC. ,,In 1971 kwamen we uit Rotterdam en begonnen we met de optiekwinkel. In plaats van de toen gangbare pasbril met inschuifbare glazen hadden we al een phoropter om de ogen te meten”, aldus Van der Linden, die altijd is blijven doorstuderen en klinisch optometrist is. Hij was de eerste in Nederland die contactlenzen verkocht en ook bij de intrede van de zachte en disposable lenzen was hij er snel bij. In 1998 was hij zelfs de eerste in Nederland die een ooglasercentrum opende. Van der Linden kwam op het idee door zijn opleiding in de Verenigde Staten, waar hij tijdens een stage in aanraking kwam met het laseren van ogen. En ook onlangs had hij een primeur met de nieuwste ooglasertechniek voor het behandelen van ‘ouderdomsverziendheid’. Inmiddels bestaat de oogkliniek Van der Linden veertig jaar. Om dat te vieren biedt Retina Total Eye Care tot 15 december op diverse producten en behandelingen veertig procent korting.

DRIEBERGEN - Op de Traaij 42, achter de gevel van Retina Total Eye Care gaat een wereld voor ieders ogen open. In de oogkliniek waar alles om blauwe, grijze, bruine of groene kijkers gaat, worden er naast de verkoop van brilmode en contactlenzen ook staaroperaties verricht, ogen gelazerd en ver- of bijzienden voorzien van implantlenzen. En dit alles volgens de laatste technologieën en met de nieuwste apparatuur.

door Rose Carry Lokin

Retina Total Eye Care, Traaij 42, 3971 GP Driebergen.Tel: 343-516718.Openingstijden: ma op afspraak, dit/m vrij 9.30-17.30, zat 9.30-17.00. www.retina.nl.

advertentie
advertentie