Elektrotechniek en lampenzaak onder één dak

18 augustus 2011 om 00:00 Ondernemend

De zaak van Peter en Caroline Robbertsen is niet weg te denken uit het straatbeeld van Doorn. Zolang als Doornaars zich kunnen heugen is de familie Robbertsen te vinden in de gezellige winkelstraat waar zelfstandig ondernemers nog steeds de boventoon voeren. Het winkelpand werd in 1931 door de opa van Peter gekocht. ,,Toen was het nog een kleine Albert Heijn,’’ aldus Peter. Een zaak op het gebied van elektrotechniek kon Doorn wel gebruiken, en ook nu lopen inwoners nog steeds in en uit bij Robbertsen. Voor Peter lang het voor de hand om de zaak over te nemen. Hij volgde zijn vader op, die op zijn beurt weer de winkel van opa had overgenomen. ,,Ik kom uit een nest van vijf kinderen, drie jongens en twee meisjes. Als middelste van het stel was ik de enige die interesse had in het elektrotechniekvak.’’ Met vijf jaar was Peter al in de weer met stekkers en draden. Robbertsen Elektro verkoopt namelijk niet alleen lampen. ,,Dat is pas sinds zes jaar. Steeds meer verlichtingzaken zijn de laatste tijd verdwenen in de regio. Die klanten komen nu dus bij ons ‘’ lacht Peter. Voor wit- en bruingoed kan de klant als sinds mensenheugenis terecht bij Robbertsen. En bovendien wordt in de werkplaats, die achter de winkel ligt, alles waar maar een stekker aan zit gerepareerd. Naast reparatie houdt Robbertsen zich ook bezig met installatie,, De geboren en getogen Doornaar is dagelijks op stap om bij klanten thuis antennesystemen en elektrische leidingen van onder andere meterkasten en aanbouwkeukens te installeren. Bovendien is Peter ook voor storingen dag en nacht bereikbaar. Het geheim van het jarenlange ondernemerschap ligt volgens Peter in de service die hij verleent. ,,Afspraken die ik maak worden ook nagekomen. Wordt vier uur afgesproken dan ben ik er ook om vier uur. Daar zit de grote kracht,’’vindt hij. ,,En ook in het gratis bezorgen.’’

DOORN - Hip groen, glinsterend kristal of melkwit glas. Dat is slechts een greep uit de kleuren van lampencollectie van Robbertsen Elektro. De zaak aan de Kampweg hangt en staat vol met moderne, trendy en klassieke modellen lampen. Bovendien is alles waar een stekker aan zit bij Robbertsen in vakkundige handen.

door Rose Carry Lokin

Sinds kort is de winkel aan de Kampweg ook DHL servicepunt. ,,Mensen komen pakketjes brengen en halen. En daardoor hebben we ook veel loop in de zaak.’’ In de winkel aan de Kampweg in Doorn vinden klanten naast een leuke lampencollectie ook een verscheidenheid aan elektrische apparatuur.

Robbertsen Elektro, Kampweg 8, 3941 HH Doorn. Tel: 0343-412232. Openingstijden di t/m do van 9.30-18.00, vrij 9.00-20.00 en zat van 9.00-17.00.

advertentie
advertentie