‘t Visgilde in Driebergen: zo vers kan het zijn

21 juli 2011 om 00:00 Ondernemend

Eigenaar Tommy Krechting is helemaal in zijn nopjes. ,,De nieuwe haring is dit jaar bijzonder goed,’’ zegt hij blij. Alleen al als hij er over praat loopt het water hem in de mond. ,,Haring moet je eigenlijk direct eten als de vis net is schoongemaakt. Dan is hij op zijn lekkerst.’’ In de supermarkt vind je dat niet, weet de vishandelaar. ,,Daar liggen haringen die al twee dagen geleden zijn schoongemaakt. Dat is te oud en gaat ten koste van de smaak,’’ aldus Tommy. De eigenaar is gek op vis. Er gaat geen week voorbij of hij heeft minstens twee keer een visje gegeten. Vooral vette vis als zalm, paling en haring is zijn favoriet. ,,Gek genoeg levert Nederland ontzettend veel vis uit de Noordzee, maar eten Nederlanders van de ons omringende landen het minste vis van allemaal. En dat terwijl het toch ontzettend gezond is.’’ Tommy heeft iets met vis. Voordat hij acht en een half jaar geleden zijn vishandel aan de Traaij startte, werkte hij ook al geregeld in viswinkels en op markten. En tijdens zijn verblijf in Zwitserland, toen hij bij het bekende warenhuis Globus in Zurich werkte, heeft hij veel ervaring opgedaan op het gebied van allerhande delicatessen. Die ervaring is ook terug te vinden in zijn winkel aan de Traaij, waar hij samen met zijn twee collega’s Driebergse inwoners van lekkere verse vis voorziet. In de vitrines kan de klant kiezen uit een groot assortiment. En ook voor een belegd broodje met onder andere krabsalade, makreel of een garnalenkroket kan de klant bij ‘t Visgilde terecht. En als men even geen zin heeft om te koken, maar toch een heerlijke maaltijd wil is er keuze uit diverse kant en klaar gerechten, zoals paella en visschotels met groente en aardappelen. ,,En natuurlijk is er ook altijd gebakken vis. De pan staat de hele dag aan, aldus Tommy.

DRIEBERGEN - Lekkere verse vis haal je bij ‘t Visgilde in Driebergen. De visspeciaalzaak op de Traaij staat garant voor mooie, glimmende en vooral verse vis. Elke dag is er nieuwe toevoer. En klanten die een speciaal visje voor negen uur ‘s ochtends bestellen hebben het dezelfde dag nog vers in huis.

door Rose Carry Lokin

Outletdag 13 augustus

Tijdens de outletdag in Driebergen op 13 augustus heeft ‘t Visgilde speciaal voor liefhebbers van paling een palingroker uit Harderwijk voor de winkel staan. ‘t Visgilde Driebergen is aangesloten bij de landelijke franchiseketen ‘t Visgilde, dat garant staat voor kwaliteit en service.

‘t Visgilde, Traaij 6, 3971 GN Driebergen. Telefoon: 034-3511599. Openeningtijden di t/m vrij: 9.00-18.00 en zat 9.00-16.00. www.driebergen.visgilde.nl. E-mailadres: info@driebergen.visgilde.nl

advertentie
advertentie