Gezond bezig met je lijf bij Fitness Doorn

5 mei 2011 om 00:00 Ondernemend

DOORN - Op de Kampweg verscholen achter de deur van Fitness Doorn bevindt zich een goed uitgerust en gezellige Health Club en Spa. Wie nog nooit de deur heeft gepasseerd zal verrast zijn door de vele mogelijkheden die het fitness centrum biedt.

door Rose Carry Lokin

Een zaal voor fitnessapparaten, twee sauna’s, een stoombad, een bubbelbad, een zwembad een zonnekanon en een dakterras. Je verwacht het niet maar het is er wel. Eigenaar Wiel Millikan runt al jarenlang samen met zijn vader het fitnesscentrum Doorn. Beide zijn fervente sporters. Boksen was hun passie. ,,Maar momenteel heb ik nog te weinig tijd om die sport te beoefenen’’, aldus Wiel. Met het behalen van diverse diploma’s, onder andere dieetbegeleiding, heeft hij bij fitmees Doorn een uitgebreid programma neergezet. ,,Want je kan hier niet alleen gezond met je lijf bezig zijn op de fitnessapparaten, maar er zijn ook nog tal van andere activiteiten, zoals streetdance, buikdansen en de Benen Billen en Buik lessen.’’ Vijfendertig jaar geleden startte Wiel samen met zijn vader en moeder Sauna Doorn op de Kampweg. Gaandeweg werd het een sportcentrum waar fitness een belangrijke plaats inneemt. ,,We zijn een echt familiebedrijf en zeven dagen per week open. Zowel jong als oud sport bij ons.’’ Begeleiding biedt Wiel tijdens de fitnesslessen en op afspraak. ,,In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt bieden wij net als bij de fysiotherapeut goede begeleiding bij de fitnesslessen’’, aldus Wiel. Ook voor het gebruik van de sauna wordt iedere gast die bij Fitness Doorn komt wegwijs gemaakt in het gebruik. ,,Zodat lichaam en geest optimaal van het saunabad kunnen genieten’’, aldus Wiel. Om na het sporten lekker te relaxen heeft het fitnesscentrum een gezellige bar en loungeruimte, waar naast een drankje ook kleine hapjes geserveerd worden die aan de leestafel of op de loungebank genuttigd kunnen worden. Met de zomer in het vooruitzicht en het mooie weer van nu is ook het dakterras een heerlijke plek om na het sporten te vertoeven, aldus Wiel.

Fitness Doorn biedt een uitgebreid programma. Zo is er een fit-arrangement voor 145 euro per kwartaal. Vijftig plus dames krijgen op de dinsdag en donderdagochtend een groepsles en kunnen ook één keer per week op de dinsdag gebruik maken van de sauna, stoombad en de andere faciliteiten van het centrum. Voor 50 euro per maand (minimaal 1 jaar) is er ook een all inclusive kaart te verkrijgen. Daarmee kan onbeperkt getraind worden.

Fitness Doorn, Kampweg 7, 3941 HC Doorn, tel 0343-412499. www.saunadoorn.nl.

advertentie
advertentie