Een schat aan antiek bij Potters

31 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

Lang niet alles van Potters collectie ligt in het zicht. De vele lades in de vitrinekasten in de gezellige winkel bevatten ook nog eens een schat aan zilver bestek. ,,Van Haags Lofje tot Hollands Glad en nog veel meer’’, aldus Anita, die regelmatig bestekdagen organiseert. ,,We leggen dan alles decoratief neer.’’ Voor een gedekte tafel, compleet met broodmand, bonbonschaal, messenleggers en zilver bestek draait Anita haar hand niet om. Samen met partner Rob Mourits en dochter Annette runt ze al meer dan 30 jaar de antiquiteitenzaak in Leersum. ,,De mode verandert, maar mensen blijven de tafel dekken’’, aldus Rob. We merken dat klanten die graag lekker koken, ook een mooi gedekte tafel willen. En dan zijn ze bij ons in goede handen.’’ Bijna dagelijks koopt Anita nieuwe voorwerpen in. ,,En omruilen doen we ook geregeld. Bijvoorbeeld sieraden of zilver van ouders of grootouders. Meestal willen de ruilers dan iets wat ze wel gaan dragen of gebruiken.’’ De sieraden en zilveren gebruiksvoorwerpen in de winkel komen uit elke denkbare periode, maar het hart van de antiquairs gaat uit naar achttiende eeuwse en art deco voorwerpen. Al sinds jaar en dag heeft het trio een vaste klantenkring. ,, In de antiquairwereld draait alles om vertrouwen en gevoel’’, weet Anita, die al sinds haar 18 de in het antiquairsvak zit. Ze heeft haar voorliefde voor antiek ook aan haar dochter doorgegeven, die goudsmid is.

LEERSUM - Blinkend zilver, glanzend goud en fonkelende stenen. In de vitrines bij antiquair Anita Potters aan de Rijksstraatweg in Leersum kijk je je ogen uit. Er liggen prachtige nieuwe en antieke sieraden en een veelheid aan gebruiksvoorwerpen in zilver. Niet voor niks noemde een klant Anita’s zaak een snoepwinkel, want wie van nostalgie en mooi houdt, is bij de antiquair aan het goede adres. door Rose Carry Lokin

Wie binnenstapt bij de juwelier en antiquair kan uren rondsnuffelen. Met haar specialisatie in sieraden en zilveren gebruiksvoorwerpen uit alle tijden, ook vintage en nieuw, heeft Anita Potters een enorme keuze uit onder andere ringen, broches, colliers, zilveren tabaksdozen, kandelaars, bonbonmandjes en bestekken.

De eerste twee weekenden van mei organiseert Anita Potters het zogenaamde ‘tochtje kunst, antiek en design’. Samen met Victor Couwenbergh Antiquair in Bunnik, antiquariaat FORUM in´t Goy, Kooymans Art Nouveau Art Deco en Design uit Schalkwijk, Ruys Woninginrichting te Zeist en Bol op Redichem Antiquairs in Culemborg.

Anita Potters Juwelier-Antiquair, Rijksstraatweg 104, 3956 CS Leersum. Tel: 0343-454186. Openingstijden di t/m vrij 10.30-18.00, za 10.30-17.00. Bellen voor andere tijden kan ook. www.anitapotters.nl.

advertentie
advertentie