Op de kickbikestep bij Het Rosarium

31 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

DOORN - Ze zijn gloednieuw en zoeven met gemak over paden en wegen. De rode kleur, het grote voorwiel en het stoere stuur met handremmen zorgen voor veel bekijks. Sinds kort heeft recreatiepark Het Rosarium in Doorn steps voor volwassenen en kinderen, waarmee leuke tochten door de Utrechtse Heuvelrug te maken zijn.

door Rose Carry Lokin

Wilco en Alexandra Löwenstein van het recreatiepark hebben zelf al aardig wat kilometers afgelegd op de kickbikestep. ,,En met de nodige lol en plezier. Bovendien is het lekker gezond, snuif je de natuur op en zie je de omgeving met andere ogen.” Broer en zus hebben zelf de verschillende routes uitgezet, zowel voor jong en oud. Vanaf zeven jaar kunnen kinderen met hun ouders op de step met Bert de boswachter. Stripfiguur Bert vertelt alles over de natuur en de omgeving en zit vol met vragen waar hij graag een antwoord op wil hebben. De route voor de kinderen is grotendeels uitgestippeld op verharde paden door de bossen, waar het met weinig autoverkeer rustig toeven is. Voor volwassenen die wat verder willen steppen is er de City Trip, die langs mooie plekjes in Doorn leidt, zoals kasteel Huis Doorn, de Maartenskerk en het ijskelderbos. ,,De routes variëren van één uur tot anderhalf à twee uur. Maar het ligt natuurlijk ook aan het tempo dat je aanhoudt”, aldus Alexandra.

Het nostalgische recreatiepark Het Rosarium, dat geopend is van maart tot oktober, is een begrip in de wijde omtrek. Menig ouder die het park bezoekt is er zelf ook als kind geweest. ,,Het Rosarium hoort bij Doorn en is niet weg te denken”, aldus Wilco. Het park dankt zijn naam aan de beroemde rozentuin van de laatste Duitse Keizer Wilhelm II, die van 1919 tot aan zijn dood in 1941 in Doorn woonde. Op dezelfde plek waar nu midgetgolf gespeeld wordt en trampolines zorgen voor springvermaak, liep Keizer Wilhelm rond in zijn rozentuin. In 1967 werd de tuin een park met speelvoorzieningen en sinds tien jaar zwaaien Wilco en Alexandra er de scepter. Het speelparadijs met onder andere een trapskelterbaan, een nostalgisch draaimolentje en een speeltuin is ook bekend vanwege zijn trapkarren. Deze skelters zijn in het voorjaar, zomer en het najaar erg populair bij gezinsuitstapjes. ,,En ons recreatiepark is bij uitstek de locatie voor een kinderfeestje, een trouw-, familie- of vriendendag of een bedrijfsfeest. En natuurlijk gaan we traditiegetrouw dit jaar weer op Goede Vrijdag zorgen voor een onvergetelijke dag met een huifkartocht en een ballonartiest”, aldus Alexandra.

Recreatiepark Het Rosarium, Molenweg 4, 3941 PT Doorn. Tel: 0343-413773. Zie voor openingstijden de site: www.rosarium.nl. Open van maart t/m oktober.

advertentie
advertentie