Dansen, sporten en feesten bij Zenner

3 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Sporten en gezelligheid gaan bij Zenner Dance Masters hand in hand. Naast een veelzijdig aanbod van allerlei soorten dansvormen is eigenaresse Helma Zenner onlangs ook met het organiseren van feesten begonnen.

door Rose Carry Lokin

De aftrap was met het bruisende feest Dance the Classics. Eind januari stond de dansvloer van Zenner vol met swingende 25 plussers. ,,Het was een ongedwongen avond waar lekker gedanst werd op rock hits, soul, disco, funk en dance classics,” aldus Helma. ,,Het was een echte swingavond voor een breed publiek met lekkere hapjes en een prima deejee. Gasten kwamen overal vandaan, niet alleen de Utrechtse Heuvelrug, maar ook uit Wijk bij Duurstede, Ede, Rhenen en bijvoorbeeld Bilthoven.” Omdat de avond een succes was, heeft Helma voor 4 juni een volgende dansavond gepland. Met Dance the Summer kunnen dansliefhebbers de zomer swingend inluiden. Naast de dansfeesten is er ook iedere zaterdag het vertrouwde danscafé voor liefhebbers van stijldansen.

Naast de nieuwe dansfeesten biedt Helma sinds kort ook ‘beweegkriebels’ voor dreumesen, peuters en kleuters aan. ,,Ik kreeg veel verzoeken van moeders uit de omgeving om bewegingslessen aan te bieden voor twee tot ongeveer vier jarigen.” Samen met hun moeder, vader, opa of oma kunnen de kinderen bewegen op muziek en liedjes meezingen. Bewegen zit in een kind, maar wordt vaak afgeremd door bijvoorbeeld televisie of computerspelletjes, weet Helma, die ook zelf docenten voor beweegkriebels opleidt. ,,Het is goed voor de motoriek van de kinderen.”

Sinds kort heeft het Zennerteam ook een nieuwe docente: Jeannine Paschedag. Janine geeft op de woensdagmiddag onder andere Kidswinglessen en gaat met ingang van september een musicalklas voor jonge kinderen starten. Zes tot negenjarigen krijgen op de woensdagmiddag anderhalf uur les in dansen, zingen en acteren en zullen aan het eind een prachtig optreden geven in het Calypso theater in Wijk bij Duurstede. ,,Al onze docenten zijn gediplomeerd en specialisten in hun vakgebied. Voortdurend scholen we ons bij en blijven zodoende op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Met Janine verjongt ons team. En dat is een verrijking van onze dansschool,” aldus Helma.

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat dansschool Zenner werd geopend. Sinds die tijd is het aanbod van danslessen en sportactiviteiten flink uitgebreid. Daarnaast is Zenner ook actief in het organiseren van feesten, het geven van dansopleidingen en kan je er terecht voor actieve reizen.

Zenner Dance Masters, Rijksstraatweg 177, 3956 CM Leersum. Tel: 0343-456251, www.zennerdancemasters.nl

advertentie
advertentie