Reparatie van velgen nu dicht bij huis

20 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

Vader en zoon zien het maar al te vaak: een deuk of beschadiging in een lichtmetalen velg. Elke hobbel in de weg of het per ongeluk nemen van een stoeprandje kan de velgen beschadigen. Niet zo vreemd overigens, vinden de twee, want velgen vormen samen met de banden het enige contact met de weg. Het richten van de lichtmetalen velgen is een specialistische klus, weet Alex. Met grote nauwkeurigheid richt hij in het bandencentum aan de Traay in Driebergen de velgen opnieuw. ,,Voortaan hoeven we de velgen dus niet meer op te sturen naar een gespecialiseerd bedrijf. Het kan hier gewoon in huis en binnen een week zijn de velgen weer als nieuw. Klanten kunnen vrijblijvend langs komen voor een gratis advies of bellen voor een afspraak,” aldus Alex.

DRIEBERGEN - Het Stichts Banden Centrum Driebergen heeft een primeur: de zaak heeft een velgenrichtmachine waarmee de klant een hoop geld kan besparen. ,,In plaats van een nieuwe velg aankopen krijgt een beschadigde velg een nieuwe kans,” aldus Alex van Vulpen, die samen met zijn vader Fred het bandencentrum runt. Het bedrijf heeft hiermee als enige in de wijde omtrek de beschikking over dit apparaat. door Rose Carry Lokin

Het Stichts Banden Centrum is sinds 1966 een begrip in Driebergen. Vader Fred nam de zaak in 1978 over. Sinds enige tijd werkt ook zoon Alex in de zaak met de bedoeling het bedrijf over enige tijd over te nemen. Naast dat het centrum velgen richt is het in de eerste plaats een groothandel in banden en worden er tevens uitlaten, accu’s, en schokbrekers gerepareerd. Daarnaast is ook klein onderhoud aan auto’s een belangrijke bezigheid van het duo. De afgelopen maanden was het een gekkenhuis in de zaak van vader en zoon. De winterbanden waren niet aan te slepen. ,,Als automobilist heb je er veel meer grip mee op de weg. Als je eenmaal winterbanden hebt gehad wil je niet meer zonder,” aldus Alex. Met 150 setjes banden die opgeslagen kunnen worden in de zaak aan de Traaij zit het centrum nu helemaal vol. Vader Fred voorspelt dat net zoals in Duitsland de winterbanden ook in Nederland verplicht worden. Hij schat dat dit binnen nu en drie jaar in Nederland een feit is.

Het bandencentrum heeft een enorm assortiment caravan-, trailer- en aanhangwagen banden. ,,En met een goede prijs-kwaliteitverhouding,” aldus Alex. Het centrum heeft alle merken beschikbaar. Van Michelin banden tot exclusieve bandenmerken als Maxxis en Barum. ,,De drukke maanden gaan gewoon door, want de zomer staat voor de deur en de zomerbanden en caravanbanden moeten er weer op,’’ aldus Fred.

Stichts Banden Centrum, Traaij 186, 3971 GV Driebergen-Rijsenburg. Tel: 0343-515226. Openingstijden: ma t/m vrij

advertentie
advertentie