Alle soorten reizen onder een dak

20 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

DOORN - Heerlijk lang uitgerekt op een zonovergoten strand in een wonderschoon tropisch oord luieren aan de rand van de zee? Of misschien de wandelschoenen aan en genieten van dennengeuren en vogelgeluiden in de bergen in Oostenrijk? Gewoon met de eigen auto op pad, of toch het vliegtuig pakken? Of misschien is de bus een beter alternatief, zodat nergens meer naar omgekeken hoeft te worden?

door Rose Carry Lokin

Bij Globe reisburo in Doorn zijn de medewerkers van alle markten thuis. Veel bestemmingen zijn door de vijf globetrotters al eens bezocht. Manager Agnes Bos bezocht onlangs nog Florida. ,, Amerika is momenteel erg in trek bij vakantiegangers vanwege de gunstige dollarkoers. Het is sowieso een heerlijk land om te vertoeven,’’ vertelt zij in het Globefiliaal op Plein 1923. Ook de andere medewerkers van het reisbureau trekken er regelmatig op uit. Petra Angelino bijvoorbeeld, zij trok een jaar lang door Australië en kent het land door en door. Sinds kort maakt ook Judith Bakker deel uit van het Doornse Globeteam. Vier jaar lang was zij reisleidster op Kos in Griekenland en de Costa Dorada en Brava in Spanje, alsook op Mallorca. Manager Agnes vertelt, dat boeken via internet niet altijd per definitie het goedkoopst is. Daarom maken zij ook regelmatig prijs-kwaliteits vergelijkingen. ,,Vaak hoor ik ook dat mensen er een beetje tureluurs van worden om allerlei verschillende aanbiedingen op internet te vergelijken. Steeds meer merken we dan ook dat klanten weer via het reisbureau boeken. Makkelijk is het ook dat via onze site alle bestemmingen zijn te zien en te boeken. Wij kunnen daarbij helpen en adviseren.” Ook kunnen de medewerkers een boeking checken, vluchten verifiëren, een visum regelen, verzekeringen helpen afsluiten, en autohuur en Schipholvervoer regelen.

Momenteel liggen de meeste zomergidsen alweer in de winkel bij Globe. Door vroeg te boeken kunnen klanten profiteren van hoge vroegboekkortingen. Daarnaast kunnen klanten die een reis boeken via OAD Reizen, een vakantiecheque ter waarde van €50 inleveren, welke zij per post hebben ontvangen, maar ook kunnen downloaden. ,,Want Oad Reizen en SOS kinderdorpen werken precies 5 jaar samen. €5,- gaat naar het goede doel, namelijk voor de dagelijkse zorg voor kinderen in SOS kinderdorp Gulu in Oeganda. De klant zelf krijgt €45,- korting op zijn reissom. Globe Reisburo is aangesloten bij ANVR en SGR en is in 2010 door de consumentenbond uitgeroepen tot het beste reisbureau van Nederland.

Globe Reisburo, Plein 1923, 30, Doorn. Tel: 0343-416066. globereisburo.nl/doorn, doorn@globereisburo.nl. Openingstijden: ma t/m vrij 9.30-18.00. Zat 9.30-16.00.

advertentie
advertentie