Gastouderbureau Utrechtse Heuvelrug

6 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

Het was een druk jaar voor de medewerkers van het gastouderbureau. Om opgenomen te kunnen worden in het Landelijk Register Kinderopvang moesten alle gastouders in 2010 gecertificeerd worden. De gastouders moesten onder andere een diploma MBO twee niveau behalen, een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen en daarbij ook nog een uitbreiding op hun EHBO voor kinderen behalen. En zoals de jaren ervoor, werd ook de veiligheid in en om het huis beoordeeld. Pas hierna kon de GGD de gastouders controleren en laten registreren. Inmiddels zijn alle gastouders van het gastouderbureau geregistreerd en opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang. In de kinderopvangtoeslag voor het gastouderschap zijn er geen veranderingen, benadrukt Bregje. ,,De bezuinigingen gelden niet voor het gastouderschap.”

DOORN - Gastouderbureau Utrechtse Heuvelrug in Doorn biedt niet alleen faciliteiten voor kinderopvang, maar denkt ook mee met ouders en gastouders. ,,Alles moet praktisch goed geregeld zijn, maar net zo belangrijk is de toewijding en betrokkenheid bij ouders en gastouders”, aldus oprichtster Bregje van Marle. Het bureau biedt gastouderopvang voor kinderen tussen 0 en 4 jaar en verzorgt ook oppas aan huis. door Rose Carry Lokin

Het gastouderbureau is per 1 januari 2010 van de Molenweg naar de Amersfoortseweg in Doorn verhuisd. En biedt haar diensten aan voor alle dorpen in de Utrechtse Heuvelrug. Het bureau heeft de afgelopen jaren een professionaliseringsslag gemaakt. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn daarbij twee belangrijke pijlers. ,,Vooraf gaan we vier tot vijf keer bij een gastouder kijken. Ook tijdens de opvang gaan we twee keer per jaar langs om te controleren op de veiligheid.” Zelf heeft Bregje ook kinderen. ,,Ik kijk altijd of ik mijn eigen kinderen er naar toe zou brengen, dat is de beste graadmeter.” Gemiddeld blijven de gastouders die via Bregjes bureau werken zo’n acht jaar gastouder. ,,Dat is best bijzonder. We zijn elkaar trouw en er ontstaat een wederzijdse gehechtheid.”

Om ouders tegemoet te komen in hun wens om de tarieven inzichtelijker te maken gaat het bureau per 1 januari specificeren welk deel van het uurtarief naar de gastouder gaat en welk deel naar het gastouderbureau. Sinds kort heeft het gastouderbureau ook een BSO groep. ,,Een superleuke opvangadres in het buitengebied van Doorn. De kinderen kunnen er heerlijk uitwaaien en paardrijden”, aldus Bregje.

Gastouderbureau Utrechtse Heuvelrug, Amersfoortseweg 47a, 3941 EK Doorn. Tel: 0343-476112. Openingstijden: ma t/m do 9.00-13.00. www.gob-heuvelrug.nl, info@gob-heuvelrug.nl.

advertentie
advertentie