Renes doet mee aan Open Huizendag

Ondernemend

MAARN/DOORN - Er is veel veranderd in het makelaarsvak. Na dertig jaar meedraaien in huizenland weet de Maarnse makelaar Rien Renes dat in geuren en kleuren te vertellen. Van faxapparaten en rondrijden met zijn auto vol huizenzoekers, naar het tijdperk van funda en de open huizendagen. Renes is gelukkig met de veranderingen.

door Rose Carry Lokin

Op 15 oktober dertig jaar geleden stond Renes voor de Rechtbank in Arnhem om zijn eed af te leggen. Tegenwoordig is het makelaarsvak een vrij beroep. Rien begon zijn loopbaan nog met het opmaken van koopaktes van twee pagina’s, nu tellen diezelfde dossier al snel een bladzijde of veertig. En ook de typemachine is tot tevredenheid van de makkelaar verdwenen. ,,Met de komst van internet is alles razendsnel veranderd,” aldus de ervaren Renes. ,,Vroeger was je veel meer een winkelmakelaar. Je moest het hebben van je presentatie van huizen in je etalage en advertenties in de woonkrant van dagbladen. Nu kunnen huizenzoekers uit heel Nederland ons aanbod vinden op onze site en funda.” De Maarnse NVM makelaar, wiens zoon een paar jaar terug een tweede kantoor in Doorn opende, besteedt veel aandacht aan de presentatie op funda. ,,Die moet zo optimaal mogelijk zijn. Het is een eerste kennismaking met een huis, en die moet top zijn.”

Tegenwoordig haalt Renes zijn klanten niet meer op van het station om er een halve dag mee door de Heuvelrugdorpen te rijden, maar maken huizenzoekers gebruik van de Open Huizen Dag, die enkele keren per jaar worden gehouden. Renes: ,,Potentiële kopers kunnen tijdens deze dagen net zoveel huizen bezichtigen als ze willen, krijgen de gelegenheid om rustig rond te kijken en kunnen de sfeer van een huis te proeven.” Samen met zijn zoon Jeroen vormt hij een vast team. ,,We leren veel van elkaar. Omdat ik al jaren makelaar ben in de Utrechtse Heuvelrug heb ik de nodige ervaring. Jeroen noemt me altijd een lopende harde schijf boordevol informatie. Met zijn frisse kijk op zaken stimuleren we elkaar op een positieve manier.” Hij vindt het een voorrecht om makelaar te zijn in de Heuvelrug. ,,En ook om er te wonen. Het is een prachtige omgeving met veel groen en bossen.”

Renes doet mee aan de landelijke NVM Open Huizen Dag op zaterdag 9 oktober. Het kantoor op de Kampweg in Doorn is die dag geopend voor ontvangst van bezoekers. Koffie, thee en lekkers staan klaar.

Renes Makelaars. Tuindorpweg 35a Maarn, Kampweg 3 Doorn, tel: 0343-441280, Postadres: postbus 5, 3950 AA Maarn www.renesmakelaars.nl, info@renesmakelaars.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ 2 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09
PREMIUM
Afbeelding
Badmintonvereniging in Driebergen bestaat vijftig jaar: ‘Het begon in een koude gymzaal’ 24 sep, 07:19