Tuingeluk bij Van Amerongen Hoveniers

23 september 2010 om 00:00 Ondernemend

MAARSBERGEN - Ten volle genieten van je tuin, dat wil iedereen. Cees en Anita van Van Amerongen Boomverzorgers & Hoveniers weten als geen ander wat een tuin tot een klein paradijsje maakt. ,,Er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten bij de aanleg of aanpassing. Eigenlijk is het heel simpel”, aldus Cees.

door Rose Carry Lokin

Tijdens de Tuingelukdag aanstaande zaterdag op hun bedrijf in Maarsbergen zal Cees precies uit de doeken doen wat de belangrijke voorwaarden zijn om een tuin tot kloppend hart te maken. In samenwerking met De Tuinen van Appeltern organiseert de hovenier op zaterdag 25 september een dag vol tuingeluk. Bezoekers kunnen samen met Anita, Cees of één van de medewerkers doornemen wat de wensen zijn om van de tuin een plek te maken waar het goed toeven is. Van Amerongen is één van de Exclusief Geselecteerde Hoveniers van De Tuinen van Appeltern en lanceert de vier basisvoorwaarden voor tuingeluk. ,,De vier basisvoorwaarden voor een goede tuin zijn heel simpel, maar maken een wereld van verschil”, aldus Cees. Bijvoorbeeld de verhoudingen in een tuin tussen groen en bestrating zijn van essentieel belang. Als stelregel geldt eenderde bestrating en tweederde beplanting. Ook de combinatie en variatie van hoge en lage beplanting doet wonderen in een tuin. ,,Een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning en sfeer. De helft van de beplanting zou dan ook hoger moeten zijn dan 90 centimeter”, aldus Cees.,,Als je een goed plan hebt, heb je er niet veel werk aan. Bijna 80% van de tuinbezitters heeft een tuin waar te veel tijd in gestopt moet worden. Dat kan anders."

Zaterdag aanstaande zijn bezoekers vanaf 10.00 uur welkom. In de tuin van Cees en Anita kunnen allerlei ideeën opgedaan worden. Anita: ,,Neem foto’s, een plattegrond of schets mee. Aan de hand daarvan helpen wij u persoonlijk op weg en geven advies.” Voor de kinderen staan er die dag voldoende speeltoestellen klaar in de tuin. Aanmelden kan via onderstaand telefoonnummer of e-mail adres. En wanneer geïnteresseerden verhinderd zijn kan een afspraak gemaakt worden voor een tuinconsult thuis. Tevens is het mogelijk om een kijkje te nemen in De Tuinen van Appeltern indien bezoekers geïnteresseerd zijn om hun tuin te veranderen of aan te leggen. 25 september wordt ook de landelijke website www.tuingeluk.info gelanceerd.

Van Amerongen Boomverzorgers & Hoveniers, Scherpenzeelsweg 48, Maarsbergen. Tel: 443079, e-mail: info@amerongenhoveniers.nl. amerongenhoveniers.nl

advertentie
advertentie