Feiko Mellink, Piattino
Feiko Mellink, Piattino Feiko Mellink, Piattino

Driebergse Piattino valt in de prijzen bij International Wine & Spirits Competition

31 maart 2023 om 11:19 Lokaal Deel je nieuws

Piattino uit Driebergen heeft twee prijzen in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze International Wine & Spirits Competition (IWSC) in Londen. Piattino’s kaneellikeur Cannella werd bekroond met 98 punten en kreeg daarmee de hoogst haalbare classificatie: ‘Gold Outstanding’ en behoort daarmee tot de beste ‘spiced spirit’ ter wereld. De limoncello van Piattino won een zilveren award met maar liefst 92 punten.

Meer dan 4.100 spirits uit 98 landen deden mee. Een jury van experts selecteert de beste producten door middel van een blindproeverij en technische keuring. Feiko Mellink: “Wij maken deze likeuren met veel passie en liefde. Ambachtelijk, met alleen de allerbeste ingrediënten en volgens een uniek receptuur, met als doel om een zo kwalitatief en smaakvol mogelijk eindproduct te creëren. We zijn nog maar relatief kort bezig; dan is het echt eervol als een ervaren jury je producten zo mooi beoordeelt. We zijn ongelofelijk trots.”

Volgens de jury is de kaneellikeur van Piattino “A gorgeously complex spiced liqueur to be appreciated thoughtfully” en heeft deze “An unctuous mouthfeel”. Over de limoncello schreef de jury in haar beoordeling: “Here we are drawn in with a vibrant citrus perfume which leads to sweeter flavours of ripe lemon. Extremely easy-drinking with great balance between fresh fruit and sweetness. Utterly delicious!”

Voor bezoekers van horeca in de Utrechtse Heuvelrug is Feiko Mellink geen onbekend gezicht. Momenteel is hij werkzaam bij Bistro Paul in Driebergen en voorheen was hij onder andere mede-eigenaar van Rodaen in Bunnik. Vanuit zijn passie voor bijzondere en kwalitatieve producten ging Mellink in coronatijd aan de slag met het maken van limoncello, arancello en cannella volgens een geheel eigen receptuur. “Ik wilde gewoon de allerlekkerste likeuren maken, en dat is gelukt. Echt fantastisch!”

advertentie
advertentie