Kasteel Moersbergen
Kasteel Moersbergen Richard Lemkes

Wandeling Moersbergen, eeuwenoude Ridderhofstad

27 februari 2023 om 10:17 Lokaal Deel je nieuws

Wandel op zaterdag 11 maart mee met een gids van Utrecht Landschap over het bijzondere en mooie landgoed Moersbergen in Doorn. Terwijl we over de fraaie oprijlaan en over minder bekende paden lopen, vertelt de gids alles over de roemrijke geschiedenis van de heren en baronnen van Moersbergen. Bijvoorbeeld over welke rol de Heer van Moersbergen gespeeld heeft in de tachtigjarige oorlog. En over de vrijheren d’Ablaign, vroegere bewoners van het kasteel. Over hen gaan heel mooie verhalen. Natuurlijk gaat het daarbij ook over de roemruchte baron d’Ablaign die het landgoed echt groot gemaakt heeft en over zijn nazaten die het bij stukje en beetje verkochten.

Maar ook de natuur van het landgoed krijgt alle aandacht. Wetenswaardigheden over bomen en heesters als robinia,  weymouthden, hemlockspar,  douglas en peterselievlier worden verteld. Zo zult u ook te weten komen dat onopvallende maar voor de natuur zo belangrijke vuilboom een heel interessante loofboom is. En dan zijn er nog de verschillende paddenstoelen en mossen die heel boeiende organismen blijken te zijn. Met een beetje geluk horen en zien we spechten, buizerd en raaf. Wie weet springt er opeens een ree voor ons uit.

De wandeling wordt gelopen op zaterdag 11 maart en start om 10.00 uur bij de (kleine) parkeerplaats Moersbergselaan in Palmstad in Doorn. De wandeling gaat ongeveer 1 ½ a 2 uur duren. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Deelnemers dienen zich wel aan te melden op de site van Utrechts Landschap. Dat kan via deze link: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/wandeling-moersbergen-eeuwenoude-ridderhofstad

advertentie
advertentie