Afbeelding
Brett Sayles

Thema Avond “4e Aanvliegroute Schiphol”.

13 februari 2023 om 22:41 Lokaal Deel je nieuws

Momenteel wordt door het Rijk onderzocht of er een vierde aanvliegroute komt naar Schiphol. Deze aanvliegroute zou over onze gemeente kunnen gaan. Om hier meer over te weten komen diende D66 Utrechtse Heuvelrug op 9 februari een motie in. Op 21 februari organiseren de afdelingen van Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Rhenen een Thema Avond in Champ’Aubert, Boterbloem 1 te Driebergen.

THEMA AVOND De avond start om 19:15 uur met een koffie-inloop. Na een inleiding start om 20:00 uur de eerste inspreker, namelijk iemand van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat – Uitleg over de herziening. Daarna zal de Kerngroep Stop4deroute een presentatie geven, gevolgd door Han van Staveren, die zijn ervaringen van stop vliegveld Lelystad deelt. Hierna zal Jelle Bosma, werkzaam in de luchtvaart een uitleg geven over het luchtruim. De avond wordt voorgezeten door Jan-Willem Langenbach, kandidaat D66 Provinciale Staten.

MOTIE De motie “Laat rust en natuur niet vervliegen door de “Vierde Aanvliegroute Schiphol” over onze gemeente” werd mede ingediend door Open, Partij voor de Dieren en BVHlokaal. De motie werd met een grote meerderheid aangenomen.

ACHTERGROND Het is de verwachting dat de vierde aanvliegroute over onze gemeente zal komen. Er zal dan worden gevlogen op een hoogte van circa 7000 ft. (2133 meter). Vliegtuigen leveren op deze hoogte geluidsoverlast op en stoten ook stikstof uit.

 Er zijn meerdere stilte- en Natura2000 gebieden in onze gemeente. Deze gebieden worden juist beschermd tegen geluidsoverlast en stikstof. Hier zou dus niet in de buurt gevolgen mogen worden op zo’n lage hoogte.

Meer informatie: https://d66.nl/utrechtse-heuvelrug/ of Hubert.van.Zanten@raad-heuvelrug.nl

advertentie
advertentie