Zoute Inval lezing over nepnieuws

1 februari 2023 om 14:19 Lokaal Deel je nieuws

In het kader van de Zoute Inval vindt op woensdagochtend 13 februari in de Bibliotheek Z-O-U-T in Maarn een lezing over nepnieuws en broodje-aapverhalen plaats. Mandy Tjong TjinTai geeft tips hoe waar en onwaar van elkaar te onderscheiden valt. 

Radioactief speelgoed
Maak kennis met nepverhalen die voor echt worden aangezien en echte verhalen die nep lijken. Deze lezing gaat over hondenhaters die gebakken spons zouden achterlaten om dieren te doden, radioactief speelgoed, sleutelhangers waarmee criminelen je naar huis kunnen volgen en andere ware en onware verhalen. Nepnieuws, broodje-aapverhalen, moderne sagen: er zijn er meer dan je denkt. Met tips hoe je waar en niet waar van elkaar kunt onderscheiden. 


Zoute Inval
De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert regelmatig bijzondere activiteiten, lezingen en workshops onder de naam de Zoute Inval. Deze Zoute Inval vindt plaats in de vestiging in Maarn. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om deel te nemen en de activiteit is gratis bij te wonen. Vooraf aanmelden is gewenst en kan per email, telefoon of aan de balie in de Bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie