Afbeelding
Hans Holtslag

cabaret in het parkinson café

30 december 2022 om 15:31 Lokaal Deel je nieuws

Cabaret in het Parkinson café op 17 januari 2023

Een Parkinson Café is een plek waar mensen met de ziekte van parkinson(isme), hun naasten en overige belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Ook wordt er informatie verstrekt over de ziekte van Parkinson en/of parkinsonisme. Dit alles in een informele en ontspannen sfeer onder het genot van koffie, thee of een frisdrankje.

De Parkinsoncafé bijeenkomst staat op dinsdagmiddag 17 januari 2023 in het teken van de voorstelling ‘Kristallen tranen’ van cabaretier Hans Holtslag. Hans heeft zelf de ziekte van Parkinson en neemt het publiek tijdens de voorstelling mee in zijn leven. 

In zijn optreden laat Hans Holtslag zien hoe je om kunt gaan met de ziekte van Parkinson in relatie tot de buitenwereld. Volgens Hans ‘onthult Parkinson je’. Het trillen van je handen, het voorovergebogen en trage lopen zijn voor de buitenwereld zichtbaar. Deze worden niet altijd goed ingeschat en er kunnen soms kwetsende opmerkingen worden gemaakt. Toch is het herkennen van de kenmerken van Parkinson ook afhankelijk van de omgeving waarin jij je bevindt. 

Hoe zou u reageren (of hoe heeft u gereageerd) bij het bericht dat u ongeneeslijk ziek bent? Als u hierover wilt meepraten, kom dan naar deze bijeenkomst van het Parkinson café in Zorgcentrum Sparrenheide, Sparrenheide 1 (ingang aan de Melvill van Carnbeelaan) te Driebergen, in de Vierhoutzaal. Het optreden van de cabaretier begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.45 uur.

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Dit kan via info@parkinsoncafedriebergen.nl. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten ( bij voorkeur € 10,-) wordt op prijs gesteld.

advertentie
advertentie