Muziekvereniging E.M.M. Leersum tijdens de muzikale avond.
Muziekvereniging E.M.M. Leersum tijdens de muzikale avond. Pieter van Doorn

Muzikale avond E.M.M. Groot succes!

Lokaal Deel je nieuws

Leersum - Muzikaal, gezellig en afwisselend. Zo kijkt Muziekvereniging E.M.M. Leersum terug op de Muzikale Avond van afgelopen zaterdag in de Binder in Leersum. Alle vier de disciplines van de vereniging lieten zich van hun beste kant zien. De Majorettes onder leiding van hun nieuwe instructrice Nadine Bierens gaven op onder andere “Waterval” van K3 en “Can’t stop the feeling” een show waarin goed te zien was dat hun baton-techniek en danspassen goed getraind waren! Met een stralende lach schitterden ze op de podium vloer. Samen met de Harmonie, onder leiding van Cor Lam, openden zij de Muzikale Avond met het nummer “In the Stone” van Earth, Wind & Fire. De Harmonie had een mooie interpretatie en goede  klankbalans in de muziekstukken. Daarnaast begeleidde de Harmonie Linda van de Horst, spelend op de altsaxofoon met haar solo tijdens het nummer “All against odds” van Phil Collins.

Voor de pauze wisselden Harmonie, Majorettes en de Malletband elkaar af met verschillende optredens en muziekstukken. De Malletband speelde onder leiding van Pieter Bolt onder andere het rustige nummer Soldier on van Di-rect, met een solo voor Diana ter Avest op de vibrafoon. De baspartij werd mooi ondersteund door de elektrische basgitaar, gespeeld door Tom Barten. Dit geeft weer een mooie, andere klankkleur aan de Malletband. 

Na de pauze opent de Harmonie met Tina Turner. Een herkenbaar, muzikaal begin van de tweede helft van de Muzikale avond. Daarnaast zag het publiek voor het eerst de nieuwe taptoeshow “This is us” van de Malletbaand, natuurlijk in ons nieuwe uniform. Opkomend op het nummer “Baker Groove” met alleen slagwerk, nam de Malletband de startpositie in. De show verteld muzikaal en visueel hoe de Malletband als drumband begon en hoe het via drum en lyra band de huidige bezetting heeft met ook melodisch slagwerk. In de show worden herkenbare en eigentijdse nummers gespeeld zoals “Bella Ciao” uit La Casa de Papel en “Sofia” van Alvaro Soler. 

Blaaskapel “Effe Muziek Maken” sloot de avond af en deed nog een schepje bovenop de feestvreugde. Met bekende meezingers maakten de muzikanten er een feestje van. De polonaise werd ingezet en de voetjes gingen van de vloer. 

E.M.M. kan terug kijken op een zeer geslaagde avond met veel muziek, dans en show in een feestelijk versierde sporthal in de Binder Leersum.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 11 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31