Beukenlaan in het Amerongse Bos
Beukenlaan in het Amerongse Bos Jan de Jong

Publiekswandeling Amerongse Bos

Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 7 mei organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een mooie wandeling door de bossen. Onder leiding van een gids zal worden gewandeld in twee groepen van 15 personen vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap. Eén groep zal langs de statige beukenlanen, langzaam klimmend, richting het hoogste punt van de Amerongse berg lopen. Op verschillende punten wordt even stilgestaan en vertelt de gids over het ontstaan en het verleden van het bos waarbij ook markante plaatsen in het bos aan bod zullen komen.

Bij voldoende belangstelling zal de tweede gids de wandelaars mee op pad nemen naar het Egelmeer. Omdat dit meer verder van het infocentrum ligt zal er onder het wandelen verteld worden over de omgeving en de bijzonderheden die men tegenkomt. Deze wandeling gaat over de heuvels en vraagt mogelijk een kleine inspanning, maar na afloop zal de wandelaar vooral een ontspannen gevoel ervaren. Beide wandelingen duren 1,5 uur, waarna de deelnemers, vol van nieuw opgedane kennis, voldaan huiswaarts gaan.

 De deelnemers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden voor deze wandeling. Dit kan op de website van het Utrechts Landschap: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/115744

Deelname is gratis. Men vertrekt om 13:30 uur vanaf het Infocentrum van Utrechts Landschap, gevestigd in één van de tabaksschuren aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Gratis parkeer gelegenheid is erop groene entree de Burgwal, vandaar loopt u binnendoor in enkele minuten naar het infocentrum.

advertentie
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 16 uur geleden
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 30 jun, 07:30
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49