Telraam sensor
Telraam sensor Samen Meten Utrecht

Bewoners gezocht voor verkeerstelling in eigen straat

Lokaal Deel je nieuws

Wil je weten hoe druk het is in je straat? Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar. Met dit kleine apparaatje op je raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Samen Meten Utrecht zoekt nog deelnemers. Informatie over het project is te vinden op www.samenmetenutrecht.nl. Aanmelden kan tot en met 15 mei. Er zijn ongeveer 10 Telramen per gemeente beschikbaar.

Verkeersmetingen vinden meestal plaats op hoofdwegen. Van gewone straten in gewone wijken is nog maar weinig verkeersinformatie beschikbaar. Met Telraam zijn allerlei interessante meetmomenten te bedenken. Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen. En ook gewone straten en gewone periodes zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor de vergelijking tussen straten en wijken. Iedereen kan zich aanmelden. Er zijn ongeveer 10 Telramen per gemeente beschikbaar.

Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn er dus nog eens 100 Telramen beschikbaar. Het einddoel is een Telraamnetwerk in alle gemeenten van de provincie Utrecht. Voorwaarde om mee te doen is een raam op de eerste of tweede verdieping met vrij uitzicht op de straat. Deelnemers krijgen het Telraam een jaar in bruikleen. Aanmelden via https://samenmetenutrecht.nl/project/telraam/.  Eind mei krijgen geïnteresseerden bericht of hun raam geschikt is voor deelname.

Telraam is een burgermeetproject in het kader van Samen Meten Utrecht, een groeiend netwerk van burgerwetenschappers die meten aan de kwaliteit van hun leefomgeving.

advertentie
Afbeelding
‘Samen aan de slag voor een robuust watersysteem op de Utrechtse Heuvelrug’ 58 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 17 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 22 uur geleden