Telraam sensor
Telraam sensor Samen Meten Utrecht

Bewoners gezocht voor verkeerstelling in eigen straat

Lokaal Deel je nieuws

Wil je weten hoe druk het is in je straat? Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar. Met dit kleine apparaatje op je raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Samen Meten Utrecht zoekt nog deelnemers. Informatie over het project is te vinden op www.samenmetenutrecht.nl. Aanmelden kan tot en met 15 mei. Er zijn ongeveer 10 Telramen per gemeente beschikbaar.

Verkeersmetingen vinden meestal plaats op hoofdwegen. Van gewone straten in gewone wijken is nog maar weinig verkeersinformatie beschikbaar. Met Telraam zijn allerlei interessante meetmomenten te bedenken. Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen. En ook gewone straten en gewone periodes zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor de vergelijking tussen straten en wijken. Iedereen kan zich aanmelden. Er zijn ongeveer 10 Telramen per gemeente beschikbaar.

Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn er dus nog eens 100 Telramen beschikbaar. Het einddoel is een Telraamnetwerk in alle gemeenten van de provincie Utrecht. Voorwaarde om mee te doen is een raam op de eerste of tweede verdieping met vrij uitzicht op de straat. Deelnemers krijgen het Telraam een jaar in bruikleen. Aanmelden via https://samenmetenutrecht.nl/project/telraam/.  Eind mei krijgen geïnteresseerden bericht of hun raam geschikt is voor deelname.

Telraam is een burgermeetproject in het kader van Samen Meten Utrecht, een groeiend netwerk van burgerwetenschappers die meten aan de kwaliteit van hun leefomgeving.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47