Bezoekers van het Juwel Sparrendaal
Bezoekers van het Juwel Sparrendaal Denise Zwijnen

Expertise en vakmanschap staan centraal op Het Juweel Sparrendaal

Lokaal Deel je nieuws

Het Juweel keert van 17 t/m 19 juni 2022 terug naar de historische Buitenplaats Sparrendaal in het centraal gelegen Driebergen. Het is de enige themabeurs in Nederland die zich concentreert op juwelen, sieraden en horloges. In een stijlvolle ambiance presenteren 25 internationale juweliers, edelsmeden en horlogespecialisten gedurende drie dagen hun mooiste stukken, van vroeger en nu, en met een geheel eigen signatuur. Zilverobjecten completeren het aanbod. Het evenement biedt bezoekers rondleidingen en er is een overdekt terras voor een hapje en drankje. 

Het Juweel dankt haar reputatie aan het artistieke vakmanschap en de expertise die er ruim vertegenwoordigd zijn. In de stijlkamers van de 18de-eeuwse Buitenplaats Sparrendaal tonen 25 gepassioneerde juweliers, horlogespecialisten en edelsmeden zeer diverse en authentieke stukken, waaronder ook werken in zilver. “Deze jaarlijkse verkoopexpositie is zeer toegankelijk [...] Je kunt alles goed vergelijken, je vragen stellen en ook zeker passen!”, zegt Edith Rissik. Ze is samen met Johan Rissik de initiatiefnemer en organisator van de juwelenbeurs.

Dagelijks worden er rondleidingen gegeven door juwelenexperts. In ongeveer een half uur praten zij bezoekers bij over de diverse juwelenstijlen, edelstenen en kwaliteitskenmerken van sieraden. Ook wordt de bijzondere techniek van mechanische horloges belicht. Deze speciale rondleidingen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Het Juweel. Een zomerse lunch of een goed glas wijn op het overdekte terras in de tuinen van het landgoed maken een bezoek aan de verkoopexpositie volledig.

Wanneer en waar

Vrijdag 17 juni t/m zondag 19 juni 2022.
Vrijdag geopend van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Buitenplaats Sparrendaal, Hoofdstraat 89 | 3971 KE Driebergen

Nadere informatie en tickets

Entreekaart aan de kassa € 15,00 / Dagkaart met korting € 12,50 (online te koop) Entreekaart voor twee personen € 20,00 (online te koop)
https://juwelenbeurs.nl/
Organisatie: InterEvent, Johan en Edith Rissik / info@juwelenbeurs.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30