Concert FAMA KONING met HERMAN & VERHEIJDEN

4 april 2022 om 15:06 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 20 april om 20.00 u in de Grote Kerk – Driebergen is er in de serie MAESTROSvanDICHTBIJ een bijzonder programma door bariton Hans Pieter Herman, celliste Fama Koning en pianist Bas Verheijden. Op het programma staan Schuberts laatste liederen, gebundeld als Schwanengesang. In Schuberts lied Auf dem Strom voor zang, cello en piano kunt u horen hoe mooi de combinatie van deze drie instrumenten is. Ook hoort u het langzame deel uit Rachmaninovs cellosonate en de zangcyclus Seed of Dream.

Nederlandse première Seed of Dream, zeer actueel!

In de aanloop van 4 mei programmeren we de korte zangcyclus Seed of Dream voor zang, cello en piano: de Amerikaanse vrouwelijke componist Lori Laitman gebruikte hiervoor gedichten van een Joods slachtoffer van de Holocaust in Vilna (Litouwen). Het zijn prachtige, indringende gedichten en de muziek heeft veel klezmer-elementen met mooie melodielijnen van de cello.

Niet te geloven hoe actueel een stuk over onderdrukking en Oost-Europa op dit moment weer is..

Het stuk is nog nooit uitgevoerd in Nederland, dus u krijgt opnieuw van ons een première!

MAESTROS in ACTIE

De ontwikkeling van het jonge cellotalent Fama Koning hebben we in de MAESTROSvanDICHTBIJ al jaren kunnen volgen in onze serie: onlangs bracht ze haar eerste cd uit, ze is inmiddels halve finalist van het nationale Prinses Christina Concours en twee weken geleden was ze met Bas Verheijden bij Podium Witteman te beluisteren. In dit concert kunt u gaan horen hoe goed Fama is in kamermuziek maken.

Bariton Hans Pieter Herman is met zijn bronzen stemgeluid één van de vooraanstaande liedzangers van ons land. Hij is werkzaam bij de Nationale Opera en heeft ook een zangcarrière in New York.

Toen hij daar Seed of Dream zong voor de componiste Laitman, was zij daarover zo enthousiast dat ze hem een vrijbrief gaf om het overal te mogen uitvoeren. Op 20 april kunt u hier getuige van zijn!

Kaarten à 15 euro kunt u reserveren op basverheijdenpianist@gmail.com

Als u wilt, kunt u in de anderhalvemeter-zone zitten bij dit concert

advertentie
advertentie